ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Η ανοσία της αγέλης... Οταν η οικονομία αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή

Η «ανοσία της αγέλης» και η… ανοησία των δαρβινιστών

Η εικόνα ήρθε πριν από τρεις ημέρες και ήταν καθαριστική. 
Δεν ήταν από το… ατρόμητο γαλατικό χωριό του Αστερίξ αλλά από ένα κλειστό στάδιο στη Βρετανία. 
Την ώρα που η Ευρώπη και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης ήταν ή έμπαινε σε καραντίνα για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί συνωστίζονταν ανυποψίαστοι σε ροκ συναυλία στο Μάντσεστερ. 
Συνέβη το περασμένο Σάββατο, την ημέρα που η Βρετανία μετρούσε 1.500 κρούσματα και θρηνούσε 55 νεκρούς, θύματα της επιδημίας. Και να ήταν μόνο η συναυλία. 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα σχολεία και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες, το ίδιο και οι συναθροίσεις. 
Και αυτό παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων που μόνο αισιόδοξες δεν είναι. 
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο, που διέρρευσε στον Guardian, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εκτιμά ότι ο ιός θα κυκλοφορεί για 12 μήνες και στη Βρετανία, ότι το 80% του πληθυσμού θα προσβληθεί από τον ιό, το 15% (περίπου 8 εκατομμύρια) θα χρειαστεί νοσηλεία και, το χειρότερο, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι θα πεθάνουν.
Κι όμως. Παρά τα εφιαλτικά σενάρια, η Γηραιά Αλβιώνα δείχνει να ζει στον δικό της κόσμο και όλοι, μέρες τώρα, απορούν: 
Μα τι κάνει ο Τζόνσον; 
Γιατί αδρανεί; 
Γιατί αποφεύγει να πάρει δραστικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας που σαρώνει τον πλανήτη και δεν εξαιρεί τη Βρετανία; 
Πολλοί θεωρούν ανεξήγητη τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης, που αγγίζει τα όρια της αφασίας. 
Αδίκως. Δεν πρόκειται για απροθυμία, αδράνεια ή ολιγωρία. Είναι επιλογή. 
Αυτό που προέχει για τον Μπόρις Τζόνσον στη μετά Brexit εποχή είναι να μη διαταραχθεί, λόγω του κορονοϊού, η κοινωνική και κυρίως η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ενδέχεται να θυσιαστούν, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. 
Άλλωστε ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, όταν ξέσπασε η επιδημία στην Ευρώπη, έσπευσε κυνικά και απροκάλυπτα να προεξοφλήσει δημοσίως ότι κάθε οικογένεια θα χάσει κάποιον δικό της από τον κορονοϊό.
Ήξερε τι έλεγε. Αυτός και οι επιτελείς του είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για τον κορονοϊό που στις βιολογικές επιστήμες είναι γνωστό ως «ανοσία της αγέλης». 
Με απλά λόγια, το σχέδιο προβλέπει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα, δεν επιβάλλει απαγορεύσεις, δεν εξαντλείται στην κατά μέτωπο αντιμετώπιση του ιού, αλλά τον αφήνει να εξαπλώνεται, να «χτυπήσει» την πλειοψηφία του πληθυσμού προσδοκώντας ότι κάποια στιγμή ο πληθυσμός θα αναπτύξει αντισώματα και θα αποκτήσει την πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης». 
Έτσι, πιστεύουν, το σύστημα υγείας θα αντέξει και θα μπορεί να παρέχει αυξημένη περίθαλψη μόνο σε όσους παρουσιάζουν τα πιο έντονα συμπτώματα της ασθένειας. Οι υπόλοιποι ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους…

Κοινωνικός δαρβινισμός

Πρόκειται για κυνική, εφιαλτική, απάνθρωπη αλλά και αναποτελεσματική επιλογή. 
Γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η στρατηγική «ανοσία της αγέλης» μπορεί να «λειτουργήσει» μόνο όταν υπάρχει εμβόλιο, πράγμα που δεν συμβαίνει, προς το παρόν τουλάχιστον, στην περίπτωση του Covid-19. Αν δεχτούμε τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι η θνητότητα του κορονοϊού φτάνει το 3,4% και αν ακολουθηθεί μέχρι τέλους το σχέδιο «ανοσία αγέλης», που «θέλει» το 70% του πληθυσμού να προσβάλλεται από τον ιό, αυτό θα σημαίνει ότι η Βρετανία ενδέχεται να θρηνήσει περισσότερους από 500.000 νεκρούς.
Και είναι να αναρωτιέται κανείς: με ποια κριτήρια ένα κράτος πρόνοιας δικαιούται να επιλέγει ποιους θα θεραπεύσει και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους; 
Και ακόμα: πόσο νόμιμο και ηθικό είναι ένα κράτος δικαίου να ακολουθεί –συνειδητά– στρατηγικές που προκαλούν με βεβαιότητα άμεσα θύματα τώρα, προσδοκώντας αβέβαια οφέλη στο μέλλον;
Στη σημερινή πραγματικότητα και στον κόσμο του κορονοϊού, πίσω από την «ανοσία της αγέλης» βρίσκεται απλά η… ανοησία της αγέλης των οπαδών του κοινωνικού δαρβινισμού, οι οποίοι κυνικά και απάνθρωπα υποτάσσουν τη ζωή και τον θάνατο στους νόμους της αγοράς. 
Παρεμπιπτόντως, θιασώτης αυτών των απόψεων είναι και η άλλη… ντροπή της ανθρωπότητας, ο Ντ. Τραμπ, αλλά δεν τόλμησε να ακολουθήσει την… αγέλη. 
Βλέπετε, αυτός έχει μπροστά του εκλογές και έτσι –ευτυχώς– κάμποσα εκατομμύρια AΑμερικανοί θα τη γλιτώσουν.



Μήνυμα από την ομάδα του 3w ... Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο! Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !! .

Δεν υπάρχουν σχόλια: