ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Αλκμήνη Χατζηγιάννη !!!!!!!!!


Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου ασχολήθηκε πρώτη φορά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς σπούδασε κλασσικό μπαλέτο,
παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική. Στον τομέα του χορού κατάφερε να αποκτήσει το πτυχίο της καθηγήτριας (Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, R.A.D) και να συνεχίσει την εκμάθηση σε άλλους χορούς όπως τζαζ, μοντέρνο χορό, λατιν, χιπ χοπ, κλπ. Συμμετείχε δε σε όλες τις παραστάσεις της σχολής της, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η καλλιτεχνική φύση της φαινόταν από μικρή ηλικία. Σπούδασε Διεθνές Εμπόριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μιλάει δύο γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.

Η πρώτη επαφή με το τραγούδι ήταν στην Καστοριά όταν ξεκίνησε να τραγουδάει προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς της στα έξοδα των σπουδών της.. Έπειτα απο μια αξιόλογη πορεία σε επαρχιακές πόλεις και μ'ένα πολύ καλό ρεπερτόριο από ελληνικό και ξένο μοντέρνο τραγούδι εως και λαικο κατεβαίνει γεμάτη αυτοπεποίθηση στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσει την καριέρα της δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Νίκο Βέρτη, Πάνο Κιάμο, Σταμάτη Γονίδη, Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα, Χρήστο Μενιδιάτη... και πολλούς άλλους.

Από το 2007 έως το 2010 συμμετείχε στο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα Mystique και ήταν η «πρώτη» φωνή στο mega-hit «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι», σε συνεργασία με τους NEΒMA, το οποίο παρέμεινε στα ελληνικά charts για πάνω απο ενάμισι χρόνο και ακούγεται ακόμα στα ραδιόφωνα.

Μετά την διάλυση του συγκροτήματος στις αρχές του 2010 συνεχίζει την προσωπική της καριέρα πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μεγάλα clubs της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας καθώς και σε μουσικά σχήματα με σημαντικούς συνεργάτες (Νίκο Μακρόπουλο, Αντύπα). Παράλληλα, ηχογράφησε το τραγούδι “Calendar Girl” σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης κομμωτή και tv-persona Τρύφωνα Σαμαρά, το οποίο βρέθηκε στα ελληνικά top και παρουσιάστηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές “Next Top Model” (ANT-1) και “MEGA Star” (MEGA).

Το 2011 γνωρίζει επιτυχία με δύο δυνατές συνεργασίες, με τους rappers TheRook και OMINUS και τα τραγούδια «Πες μου ποιός» και «Καυτό καλοκαίρι» αντίστοιχα, οι οποίες βρίσκονται στα top-5 πολλών ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Το video-clip του «Πες μου ποιός» παίζεται ήδη μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές επιτυχίες σε τηλεοπτικούς μουσικούς σταθμούς όπως το MAD-TV, ενώ στα μέσα Ιουλίου oλοκληρώνεται και το video-clip του κοματιού «Καυτό καλοκαίρι», το οποίο μέσα σε λιγότερο απο 2 μήνες έχει δεχτεί πάνω απο 1.200.000 views σε διάφορα κανάλια του youtube, ένα πρωτοφανές ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Από το καλοκαίρι του 2013 έως και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό της Πάολα συμμετέχωντας στο καλοκαιρινό tour καθώς και στο χειμερινό σχήμα του TEATRO MUSIC HALL με Πάολα, Παντελίδη, Τάμτα και Stan.






Δεν υπάρχουν σχόλια: