Αρχική Showbiz Facebook Αγροτικά Κρήτη Ελλάδα Κόσμος Παράξενα Τεχνολογία

temu

temu
100€ πακέτο κουπονιών

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ. ΠΩΣ ΚΡΥΒΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΡΥΣΟ !!!! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ....




   

Οι αντάρτες προτιμούσαν να κρύβουν τις λίρες στα δέντρα. σημαδια λιρες
Οι αποκρύψεις τους γίνονταν συνήθως γρήγορα, βιαστικά και κάτω από συνθήκες πίεσης. Γι’ αυτό όπου βρέθηκαν αντάρτικες αποκρύψεις δεν ήταν πολύ βαθιές. Ήταν για παράδειγμα στους 30 πόντους έως 80 πόντους. Τα δέντρα που προτιμούσαν οι αντάρτες, και σε παρόμοια δέντρα βρέθηκαν χρυσές λίρες , ήταν: 

ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ-ΔΕΝΤΡΑ
ΠΕΥΚΑ, ΔΡΥΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ,  ΑΚΑΚΙΑ , ΙΤΙΑ, ΟΞΙΑ, ΑΚΡΑΝΙΑ, ΛΕΥΚΑ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ


Σκάλιζαν και χάραζαν με την ξιφολόγχη τους πάνω στον κορμό του δέντρου κάποια σύμβολα που να μπορούν να τα αναγνωρίσουν από τα άλλα δέντρα εύκολα μέσα στο δάσος. Ή κάποιο δέντρο από μόνο του ήταν πολύ χαρακτηριστικό και δε 
χρειαζόταν να το σκαλίσουν. σημαδια ανταρτων εξηγηση, σημαδια ανταρτων για λιρες. 



 

 






Τέτοιο χαρακτηριστικό δέντρου θα μπορούσε να είναι μια κουφάλα, δέντρο «τροχονόμος», κ.α. Οι αντάρτες σε αντίθεση με τους Τούρκους τα έβαζαν σε ακτίνα το πολύ 8 μέτρων από τα δέντρα.
Είχαν και αυτοί ένα προσήμαδο, μια πλάκα πέτρας, έναν βράχο, ένα μπηγμένο πάσαλο, μια στοίβα πέτρες.
Προσοχή: Εκτός από τις λίρες έκρυβαν και :στρατιωτικό υλικό, οπλισμούς, σφαίρες και άλλα αντικείμενα με παρόμοιο τρόπο.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ

Οι οργανωμένες αποκρύψεις ανταρτών δε μοιάζουν με τις παραπάνω, καθώς έκρυβαν με διαφορετικό τρόπο, με εντολή του ανώτερου «καπετάνιου» και με οργανωμένο 
σχέδιο, πολύ βαθύτερα και πολύ πιο σίγουρα. Δεν είχαν σημάδια μόνο τα δέντρα, αλλά και πολλά άλλα. Σταυρός - πέταλο πάνω σε καμάρα. Σχηματισμός διάφορων ζώων και σύμβολα όπως, άλογο, κατσίκι, πρόβατο, ψάρι, φίδι, λαγός, ζαρκάδι, ελάφι, γουρούνι, λύκος, σκύλος, αλεπού, γαϊδούρι, μουλάρι, 1 μία χελώνα. βράχια- ομοιώματα που σχηματίζουν μορφές ζώων, ανθρώπων κλπ. Π.χ μια χελώνα, μια αρκούδα, ένας λόφος που μοιάζει με αυγό, μια πυραμίδα, ένας βράχος που μοιάζει με σέλα, Σκαλιστά σημάδια Σημαδια ανταρτων, σημαδια ανταρτικα, μηχανήματα χρυσού - όπως: αρκούδα, γουρούνι, ζαρκάδι ελάφι, λύκος, λαγός, φίδια, αετός, γεράκι, κουκουβάγια, μπούφος, περιστέρι, πέρδικα, κόκορας, κότα, κλώσα, κλώσα με πουλάκια στην πλάτη, κότα με αυγά, γουρούνι με γουρουνάκια, πατημασιά ανθρώπου, πατημασιά ζώου, πέταλο, φεγγάρι, ήλιος, κοντακιές σε βράχια, τρύπες σε πέτρα. σημαδια λιρων, Πιάτα, κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρια, ποτήρια, καντάρια, ζυγαριές, ανθρώπινη παλάμη, γυναίκα να γνέθει, μυλόπετρα, παπάς, λεκάνη, σκάφη, καρέκλα, σέλα, σκαλοπάτια, δέλτα, μπακλαβάς, ρόδα από κάρο, γέφυρες, σπηλιές, τάφους, μνήματα, εκκλησίες, εκκλησάκια, παρεκκλήσια, ναούς, καταρράκτες, βράχια. Σταυροί, πέταλα, πολλά τέτοια σημάδια και σύμβολα είναι κομιταντζίδικα αρχαία βυζαντινά ρωμαϊκά τούρκικα αντάρτικα. Νέα ιστορία. Σε πολλά παρόμοια σημάδια βρέθηκαν κάποιες αποκρύψεις. 


Χρυσές λίρες έχουν βρεθεί : 


* Σε ένα σταθερό σημείο που θα μπορούν να το αναγνωρίσουν και μετά από αρκετά χρόνια για να μπορέσουν να ξαναβρούν αυτά που έχουν κρύψει.
* Σε δέντρα μοναδικά στο είδος τους, με κάποια χαρακτηριστικά όπως π.χ. ένα μεγάλο δέντρο 
* Σε πήγες, πηγάδια & εκκλησίες, σωρούς από πέτρες, στοίβες από πέτρες
* Σε βράχια & μύλους, γέφυρες, καταρράκτες 
* Σε διασταυρώσεις δρόμων & διασταυρώσεις ποταμιών 
* Σε κάποια σημάδια, σε βράχια και σε πέτρες που έχουν σχεδιάσει ή σκαλίσει οι ίδιοι.
* Στοίβες από πέτρες ή σοροί πέτρες σε τάφους, μνήματα.
* Ενας λοστός από πάσσαλο καρφωμένο ή ένας πάσσαλος σιδερένιος από ράγα τραίνου.

Προσοχή: Ένα σημάδι από μόνο του, δεν είναι απαραίτητο να κρύβει χρυσό.

 

  



 

  




Πολλές φορές ούτε τα ίδια τα άτομα που έβαζαν τις αντάρτικες αποκρύψεις δεν ήξεραν τι κουβαλούσαν. Απλώς έπαιρναν την εντολή από τον αρχηγό τους και έκρυβαν τα  κιβώτια που πιθανό να είχαν μέσα σφαίρες, ή χρυσές λίρες, ή όπλα, ή ρουχισμό, ή πολεμικό υλικό.  Συνήθως μόνο ένας γνώριζε τι πραγματικά είχε η απόκρυψη. Οι απλοί αντάρτες δεν έπρεπε να γνωρίζουν και γι’ αυτό δε ρωτούσαν τον καπετάνιο ή τον ανώτερό τους για το περιεχόμενο. Ήξεραν μόνο ότι έπρεπε να τηρηθεί άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανταρτών, αυτές οι αποκρύψεις γίνονταν μέσα σε δάσος, σε επτά (7) βήματα από τα δέντρα, τα οποία προηγουμένως χάραζαν και σκάλιζαν με την ξιφολόγχη τους. 

Αυτές ήταν οι πρόχειρες και ενδιάμεσες αποκρύψεις με σκοπό να μετακινηθούν τα κιβώτια σε άλλη τοποθεσία σε 5, 10 μέρες ή το πολύ σε ένα μήνα. Μερικές από αυτές πρόλαβαν να μετακινηθούν. Νέα ιστορία. Και κάποιες  έμειναν κρυμμένες εκεί για πάντα. Αυτές ήταν οι περιπτώσεις που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να φύγουν πιο ψηλά στο βουνό για να προστατευθούν από τον αντίπαλο. Κάποιοι από αυτούς τελικά έχασαν τη ζωή τους στη μάχη  ή στην ενέδρα με αποτέλεσμα αυτή η προσωρινή απόκρυψη να μείνει για πάντα κρυμμένη. Δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες από τα άλλα μέλη διότι δεν ήταν οργανωμένη για λιρες σημαδια.  






























Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης συνέβη και στο Μαύρο Δάσος. Ήταν τρεις (3) οξιές, ανάμεσα στις οποίες έγινε η απόκρυψη. Είχε βάθος ίσα με ένα γόνατο. Με αυτές τις πληροφορίες ξεκίνησε να ψάχνει τα κιβώτια κάποιος που γνώριζε την ιστορία και το μυστικό. Όταν όμως έφτασε στο μαύρο δάσος συνάντησε ένα βουνό γεμάτο οξιές. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπίσει το σωστό σημείο γιατί δεν ήταν οργανωμένες αποκρύψεις. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ....



ΣΗΜΑΔΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ 


Εάν το σκάλισμα-σημάδι παριστάνει ρόδα (τροχό) από κάρο (άμαξα), εκεί πολύ κοντά υπάρχει κάποιο βούλωμα (καπάκι) που μπορείς εύκολα να το σηκώσεις και να πάρεις το θησαυρό, διαφορετικά υπάρχει κάποιο άλλο σημάδι (σκάλισμα) εκεί κοντά που δίνει τη λύση 


 Σημάδι-σκάλισμα που παριστάνει ρολόι με δείκτες σημαίνει ότι προς την κατεύθυνση του μεγάλου δείκτη υπάρχει άλλο σημάδι ή το μέρος του θησαυρού, αλλιώς χρησιμοποίησε τη μέθοδο της υπόδειξης εντοπισμού με τη μέθοδο του ωρολογίου (sic).
Εάν υπάρχουν τρύπες (βούλες) προσπάθησε να υπολογίσεις απόσταση και κατεύθυνση ανάλογα με τον αριθμό και την διεύθυνση που έχουν αυτές

Σημάδι που μοιάζει με σκαλισμένη ανθρώπινη πατούσα και έχει μέσα σ'αυτή χαραγμένο κάποιο νούμερο (αριθμό) σημαίνει ότι σε τόσα αρσίν και στην κατεύθυνση που δείχνει υπάρχει ο θησαυρός ή το επόμενο σημάδι που δίνει τη λύση.

Ο θησαυρός που υπήρχε σ' αυτό το μέρος μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή




Στην περιοχή που υπάρχει κλώσα σκαλισμένη με 7 πουλάκια και ένα σκαλιστό μοσχάρι με γράμματα και σταυρό, ο θησαυρός βρίσκεται σε σπηλιά, προς το μέρος της οποίας κοιτάει το μοσχάρι.


Στην περιοχή υπάρχουν άλλα σημάδια που φανερώνουν το μέρος του θησαυρού.



Στην περιοχή υπάρχει κάποιος κρυμμένος θησαυρός και περίπου στα 90 βήματα πρέπει να υπάρχει και άλλο σημάδι που δείχνει το μέρος ακριβώς.


Στην περιοχή υπάρχουν τάφοι ανταρτών-ληστών και χρήματα που βρίσκονται σε κοντινή σπηλιά, τα δείχνει άλλο σημάδι.



Σημάδι-σκάλισμα που παριστάνει γουρούνα με γουρουνάκια, σημαίνει ότι στην περιοχή υπάρχει θησαυρός σε σπηλιά και βρίσκεται εκεί στην ίδια κατεύθυνση που κοιτάει το ένα γουρουνάκι, εάν όλα κοιτάνε προς την ίδια κατεύθυνση τότε προς τα εκεί υπάρχει άλλο σημάδι που δίνει τη λύση.


Σημάδι-σκάλισμα με τσεκούρι (μπαλτάς) σημαίνει ότι στην περιοχή υπάρχει θησαυρός και βρίσκεται εκεί στην ίδια τοποθεσία ή προς την κατεύθυνση που κοιτάει η χειρολαβή.


Σημάδι-σκάλισμα που μοιάζει με μία τρύπα (βούλα) μεγαλύτερη από τις συνηθισμένες, δηλώνει αριθμό και σημαίνει 100 αρσίν.


Σημάδι-σκάλισμα με φτερό από πουλί σημαίνει ότι στην περιοχή υπάρχει θησαυρός και βρίσκεται εκεί στην ίδια τοποθεσία δίπλα ή κάτω από την πλάκα, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να υπάρχει άλλο σημάδι προς την κατεύθυνση που κοιτάει το φτερό που δίνει τη λύση για το μέρος του θησαυρού.


Στα παλιά χρόνια στην περιοχή αυτή υπήρχαν κρύπτες με λάφυρα, θησαυρούς, που άλλοτε ήτανε γεμάτες και άλλοτε άδειες.
Πολλές φορές ο πετεινός δείχνει το μέρος που είναι σκεπασμένος ο θησαυρός ή ότι στην περιοχή υπάρχει μύλος με άλλα σημάδια που οδηγούν στο μέρος με τιμαλφή.


Κυνηγοί θησαυρών



Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των χαμένων θησαυρών. Οι θρύλοι μας αναφέρονται σε εκατοντάδες θησαυρούς πού  παραμένουν θαμμένοι από την αρχαιότητα (κτερίσματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας), από την Τουρκοκρατία (χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια) και από τη γερμανική κατοχή και τον ελληνικό εμφύλιο (χρυσός και λίρες). Σύμφωνα με μαρτυρίες των χρυσοθήρων, οι μισοί Έλληνες επιδίδονται στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Κάθε χρόνο πωλούνται περισσότεροι από 3.000 ανιχνευτές μετάλλων.

Τι ψάχνουν οι χρυσοθήρες

1. Οι θησαυροί που συνήθως βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αρχαία κτερίσματα, τα οποία προέρχονται από τη συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων να θάβουν τους νεκρούς με τα προσωπικά τους αντικείμενα. 
2. Τουρκικά χρυσά πεντόλιρα, τα έκρυβαν προτού αποχωρήσουν οι τούρκοι διοικητές των απελευθερωμένων περιοχών της Ελλάδας, με την ελπίδα ότι η οθωμανική αυτοκρατορία θα ανακαταλάμβανε τα χαμένα εδάφη και αυτοί θα επέστρεφαν να ξαναβρούν τα πλούτη τους. 
3. Χρυσές λίρες παλαιάς κοπής της βασίλισσας Βικτορίας, που έκρυψαν οι αντάρτες ή οι Γερμανοί. Τις λίρες έστελναν ως βοήθεια οι σύμμαχοι Άγγλοι προς τις ανταρτικές ομάδες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ, του Ψαρρού και άλλες οι οποίες δρούσαν στην κατεχόμενη Ελλάδα.


Χάρτες θησαυρών

Η αγορά ενός χάρτη θέλει μεγάλη προσοχή και αυτό γιατί το 90% των χαρτών που πωλούνται είναι πλαστοί. Αυτοί πού επιδίδονται στην πώληση πλαστών χαρτών είναι, σε μεγάλο ποσοστό, οι μουσουλμάνοι της Θράκης, αλλά και στην Τουρκία και Βουλγαρία πουλάνε παλαιωμένους με τεχνητό τρόπο χάρτες, ώστε να ξεγελάνε τα υποψήφια θύματα τους. Συνήθως η ηλικία αυτού πού πουλάει έναν χάρτη παίζει ρόλο, μια και όσο πιο ηλικιωμένος είναι, τόσο πιο αυθεντικός θεωρείτε και ο χάρτης από ορισμένους χρυσοθήρες.
Η τιμή που μπορεί να φθάσει ένας χάρτης είναι μέχρι και 15.000 ευρώ. Το πρώτο, πρακτικό τεστ αξιοπιστίας ενός χάρτη είναι η αντιπαραβολή του με τον επίσημο στρατιωτικό της συγκεκριμένης περιοχής. Όχι πως αυτό εξασφαλίζει τη γνησιότητά του, αλλά είναι το πρώτο βήμα εξακρίβωσής της. 


 





Βιβλία ιστορίες για χρυσό 










Οι χάρτες πού είναι περιζήτητοι και φυσικά βρίσκονται σπάνια, είναι τα τοπογραφικά της KGB. Στους χάρτες αυτούς βρίσκονται αποτυπωμένες οι κρυψώνες όπλων, πυρομαχικών και χρυσών λιρών πού δημιούργησε ο Δημοκρατικός στρατός κατά την αποχώρηση του. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τις κρυψώνες αυτές τις επέλεξαν Σοβιετικοί αξιωματούχοι, εκτελώντας εντολές της Μόσχας.

Οι στόχοι

Στόχο των κυνηγών θησαυρών αποτελούν οι περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς και περιοχές όπου έδρευαν ή δραστηριοποιούνταν ανταρτικές ομάδες. Τέτοιες είναι: η περιοχή της Αναύρας (Γούρας) Μαγνησίας, έδρα πολλών ανταρτικών ομάδων, της Γλύφας στη Φθιώτιδα, του Πτελεού Μαγνησίας, του Πηλίου και πιο συγκεκριμένα η περιοχή του Μοναστηριού Φλαμουρίου, το Λιτόχωρο, η Ανω και Κάτω Βροντού στον Ολυμπο. Επίσης, η παραλία Διστόμου (από εκεί ξεκίνησε η επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου), το Ναύπλιο, ο Αργοσαρωνικός, η Σαλαμίνα, όπου λέγεται ότι έκρυψαν χρυσό κατά την αποχώρησή τους οι Γερμανοί, η Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και ο Παγασητικός κόλπος, όπου έχουν γίνει πολλές έρευνες για την ανεύρεση ενός συμμαχικού αεροπλάνου για το οποίο υπάρχει η φήμη ότι καταρρίφθηκε από γερμανικά αντιαεροπορικά ενώ μετέφερε χρυσό. Φυσικά παρόμοιες περιοχές υπάρχουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε τα βουνά για τις αναζητήσεις σας. Να έχετε στο νου σας ότι η απόκρυψη χρημάτων και θησαυρών σε σπίτια ήταν κάτι το συνηθισμένο. Τράπεζες τα παλιά χρόνια δεν υπήρχαν, αλλά και όταν εμφανίστηκαν οι τράπεζες ο κόσμος δεν τις εμπιστευόταν εύκολα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου σε κατεδαφίσεις παλιών σπιτιών, Ελληνικών και Εβραϊκών, έχουν δει το φως σημαντικά ευρήματα. Τα σημεία πού έκρυβαν τις περιουσίες τους είναι στις εισόδους των σπιτιών, κάτω από τα πατώματα, μέσα στους σοβάδες των τοίχων, αλλά και κοντά στα πηγάδια τους και στα χωράφια που καλλιεργούσαν.
Άλλος ένας στόχος των κυνηγών θησαυρών είναι τα διάφορα ναυάγια. Πλοία πού έχουν βυθιστεί κατά την διάρκεια του πολέμου, αλλά και αεροπλάνα που έχουν καταρριφθεί στην θάλασσα και μετέφεραν χρήματα και χρυσό είναι περιζήτητοι στόχοι. Βεβαίως αν και υπάρχουν αξιόπιστες ιστορικές πηγές, εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μια και εκτός από την γνώση του σωστού σημείου, χρειάζονται και καταδυτικές ικανότητες και εξοπλισμός. Γενικά τέτοιες επιχειρήσεις κοστίζουν πολλά χρήματα και το ρίσκο για μια αποτυχία είναι μεγάλο. 
Τέλος άλλο ένα καλό μέρος για τις αναζητήσεις σας είναι οι παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος σε μια παραλία, μόλις φύγει ο κόσμος. Σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, αλυσίδες, ρολόγια και κέρματα, αν και δεν ενθουσιάζουν όσο τα ευρήματα από άλλες εποχές, είναι μια καλή πηγή εισόδων για πολλούς από τους σύγχρονους χρυσοθήρες.

Τα σημάδια

Συνήθως στην περιοχή όπου θεωρητικά μπορεί να βρίσκεται ο θησαυρός υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, όπως: πηγές νερού, κάποιο μεγάλο δέντρο, ένα μικρό ξωκλήσι, σπηλιές των οποίων η είσοδος έχει σφραγιστεί, δυο-τρεις μικροί λόφοι. Τέτοια σημεία επέλεγαν οι αντάρτες για να είναι πιο σίγουροι πως όταν θα επέστρεφαν θα αναγνώριζαν πιο εύκολα το μέρος. Αυτή η μέθοδος όμως έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους «κυνηγούς», αφού το τοπίο στις περισσότερες περιοχές έχει αλλάξει. Ο μεγάλος πλάτανος μπορεί να έχει καεί, το ξωκλήσι να έχει γκρεμιστεί και οι λόφοι να έχουν ισοπεδωθεί για να γίνουν αυτοκινητόδρομοι. Ακόμη και το βάθος στο οποίο υποτίθεται ότι έχει κρυφτεί ο θησαυρός μπορεί να έχει αλλάξει. Π.χ., το ένα μέτρο μπορεί να έχει γίνει 50 πόντοι ή 5 μέτρα. Καλό σημάδι για τους κυνηγούς θεωρείται η παρουσία φιδιών στην περιοχή γιατί, σύμφωνα με τη μυθολογία στην οποία πιστεύουν απόλυτα, τα φίδια είναι οι φυσικοί φύλακες του χρυσού.

Τι είναι σημαντικό

Καμιά πληροφορία δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη. Οι πληροφορίες πού δέχεστε θα πρέπει να ταιριάζουν με την γεωγραφία του χώρου στον οποίο αναφέρονται. Οι λίρες είναι κριμένες σε σχετικά μικρό βάθος και αυτό γιατί οι συνθήκες απόκρυψης τους απαιτούσαν βιαστικές κινήσεις. Αν το μηχάνημα ανίχνευσης εντοπίσει κενό, είναι πιθανό εκεί να υπάρχει κάποιος τάφος. Αν ψάχνετε κοντά σε ποτάμι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο λάθους και αυτό γιατί το υπόγειο νερό αλλά και η άμμος των ποταμών μπορεί θεωρηθεί από το  μηχάνημα σαν μέταλλο. 
Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται κατά την ανασκαφή ενός θησαυρού και αυτό γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να είναι παγιδευμένος με εκρηκτικά ή νάρκες. Σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύει η ζωή σας άμεσα, για αυτό καλό είναι να σκάψετε με προσοχή περιμετρικά του κιβωτίου, προσέχοντας για κάποιο σύρμα τεντωμένο ή χαλαρό. Αν είναι χαλαρό δεν πρέπει να το τραβήξετε, αν είναι τεντωμένο δεν πρέπει ούτε να το τραβήξετε, ούτε να το κόψετε. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχει παγίδευση με μηχανισμό, κυρίως σε νάρκη. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε όταν σηκώσετε το κιβώτιο ή τον τενεκέ πού θα βρείτε, μια και υπάρχει περίπτωση να είναι παγιδευμένος με κάποιο μηχανισμό στην βάση του. Θα πρέπει να σκάψετε περιμετρικά λαγούμι, με μεγάλη προσοχή, ικανό να σας επιτρέψει να δείτε κάτω από την βάση του κιβωτίου. Τέλος να δείξετε, για τον ίδιο λόγο, προσοχή και όταν ανοίξετε το κιβώτιο. Βρείτε κάποια άλλο τρόπο να το ανοίξετε, εγώ θα σας πρότεινα να το κόψετε από τα πλάγια. Σε γενικές γραμμές ο κίνδυνος για εκρηκτικά βρίσκετε σε αποκρύψεις πού έχουν γίνει από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και μετά. 



Προσοχή μεγάλη χρειάζεται για το ενδεχόμενο να συναντήσετε και κάποιους άλλους πού βρίσκονται στην περιοχή, για τον ίδιο λόγο με εσάς. Συνήθως δεν έχουν τις αγνότερες των προθέσεων και το πιο πιθανό είναι να έχουν και όπλα. Σε τέτοια περίπτωση φύγετε μακριά.

Μέσα εντοπισμού

Η ραβδοσκοπήση αποτελεί την παλαιότερη μέθοδο εντοπισμού. Συνήθως ο ραβδοσκόπος χρησιμοποιεί μία ξύλινη διχάλα ή ένα μεταλλικό σύρμα. Η ραβδοσκοπήση απαιτεί ικανότητες από αυτόν που την χρησιμοποιεί.

Μια παρόμοια μέθοδος εντοπισμού βασίζετε σε μεταλλικά, συνήθως αλουμινένια, σωληνάκια, όπως αυτά μιας κεραίας τηλεόρασης, πού μέσα τους περιέχουν σύρματα μετάλλων, όπως χρυσός, άργυρος και χαλκός. Τα σωληνάκια αυτά στην μία τους άκρη είναι πεπλατυσμένα, ώστε να συγκρατούν τα σύρματα πού φέρουν στο εσωτερικό τους και έχουν εγκοπή. Χρησιμοποιούνται σε τετράδες και χρειάζονται δύο άτομα. Κρατάνε από ένα σωληνάκι σε κάθε τους χέρι παράλληλα και τα ενώνουν στις άκρες τους από τις εγκοπές. Αν υπάρξει πολύτιμο μέταλλο κρυμμένο, τα  σωληνάκια θα σχηματίσουν βέλος, δείχνοντας το σημείο. Αν διασταυρώσετε από τρία διαφορετικά σημεία βρίσκετε το ακριβές σημείο εντοπισμού. Αν δεν υπάρχει πολύτιμο μέταλλο, τα σωληνάκια δείχνουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μέθοδος αυτή δεν απαιτεί ικανότητες ραβδοσκόπου.
Οι κλασικοί ανιχνευτές μετάλλων λειτουργούν με υπέρηχους οι οποίοι αντανακλώνται από τα μέταλλα του υπεδάφους και επιστρέφουν. Οι σύγχρονοι ανιχνευτές διαθέτουν οθόνη με ενδείξεις και χαρακτηριστικά όπως διαχωρισμό μετάλλων, ένδειξη ποσότητας και βάθους. Συνήθως εντοπίζουν σε μέγιστο βάθος από 1.40 μέχρι 1.70 μέτρα και τα χαρακτηριστικά και η αξιοπιστία τους είναι ανάλογα με την τιμή απόκτησης τους.
Άλλη κατηγορία μηχανημάτων είναι τα μαγνητικά. Έχουν τη μορφή τετράγωνου κουτιού με κεραίες ή με οθόνη και καλύπτουν μια περιοχή σε μεγάλη απόσταση. Είναι τα πιο σύγχρονα και ακριβά μηχανήματα.

Κάποια επιπλέον σχόλια

Όσο αφορά κρυμμένους θησαυρούς έχω να κάνω μερικά γενικά σχόλια χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα. Οι Τούρκοι κατά την ανταλλαγή τους το 1923 έθαψαν τις λίρες που είχαν αρκετά βαθιά διότι η αποχώρηση τους από εδώ έγινε οργανωμένα και με τάξη. Δηλαδή είχαν το χρόνο να βρουν ένα καλό σημείο για θάψιμο κα να κάνουν έναν σωστό χάρτη. Τις λίρες δεν τις έπαιρναν μαζί τους για καθαρά λόγους ασφάλειας. Έτσι σήμερα είναι δύσκολα να εντοπιστούν τούρκικες λίρες χωρίς ακριβείς λεπτομέρειες. 
Αντίθετα οι Έλληνες της Μικρά Ασίας αποχώρησαν άτακτα και έθαψαν τους θησαυρούς τους πρόχειρα και σε μικρό βάθος (σκάψιμο ως το γόνατο). Συνέπεια αυτού είναι οι λίρες αυτές να έχουν ήδη βρεθεί από τους Τούρκους. Μια άλλη κατηγορία λιρών είναι οι αντάρτικες για τις οποίες έγινε ήδη αναφορά από άλλους. 
Τέλος υπάρχουν και οι εβραϊκές λίρες που βρίσκονται (μάλλον βρισκόντουσαν) κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Επειδή οι Γερμανοί στην κατοχή μάζεψαν όλους τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης (περ. 50000) οι τελευταίοι έκρυψαν βιαστικά τους θησαυρούς τους μέσα στα σπίτια τους ή στα οικόπεδά τους που βρισκόντουσαν στο κέντρο της πόλης. Οι Εβραίοι όμως δεν επέστρεψαν (εκτός από λίγους) και τα σπίτια έμειναν κενά. Αργότερα με την ανοικοδόμηση της πόλης (αντιπαροχή 1955-1970) αρκετοί εργολάβοι οικοδομών κατά την κατεδάφιση των παλαιών εβραϊκών σπιτιών ανακάλυψαν τις κρυμμένες λίρες. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι απλοί εργάτες που πλούτισαν με αυτό τον τρόπο επειδή έτυχε αυτοί να βρουν τις λίρες και να πάνε το βράδυ να τις πάρουν. Κρυψώνες για αυτές τις λίρες ήταν κάτω από τα σανίδια ή μέσα στους τοίχους.





ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ...ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΙΡΕΣ






Τα ψαχτήρια, στην Ελλάδα αγοράζουν μηχανήματα και ξεκινούν το κυνήγι θησαυρών ,το κυνήγι λίρας και γενικά το κυνήγι χρυσού.Αγοράζουν ανιχνευτή μετάλλων, εντοπιστή μετάλλων ,ανιχνευτή χρυσού ,εντοπιστή χρυσού , συσκευή εντοπισμού χρυσού , συσκευή ανίχνευσης χρυσού , ραβδοσκοπικά μηχανήματα, γεωραντάρ , παλμικά και γεωφυσικά ραντάρ ,θερμικές κάμερες, μαγνητόμετρα , σεισμογραφικά μηχανήματα ,αποστακτικά , ευρεσιτεχνίες έρευνας χρυσού , συσκευές εντοπισμού και διαχωρισμού χρυσού , μηχανήματα διαχωρισμού για χρυσό ,μηχανήματα εντοπισμού και διαχωρισμού χρυσού , μηχανήματα αποστάσεων που ερευνούν στο έδαφος, στον αέρα, στην θάλασσα , και τα επιστρατεύουν στην έρευνά τους. Τα ψαχτήρια χρυσού ή τα ψαχτήρια θησαυρών, ξεκινάνε να ερευνήσουν την πληροφορία που έχουν για τις χρυσές λίρες ή τους χαμένους θησαυρούς που έμειναν από τον πόλεμο ή τους πειρατές .Η αλήθεια είναι ότι από τον πόλεμο το 1940 οι Άγγλοι διέθεσαν εκατομμύρια χρυσές λίρες στους αντάρτες για τις ανάγκες που είχαν. Τις λίρες αυτές συνήθως τις έριχναν με αεροπλάνα μέσα σε ξύλινα κιβώτια σε αλουμινένια βαρελάκια ή σε σιδερένια κιβώτια . Αντίστοιχα με τον ίδιο τρόπο έκαναν ρίψεις και σε οπλισμό μέσα σε ξύλινα ή σιδερένια κιβώτια, π.χ κιβώτια με χρυσές λίρες , κιβώτια με όπλα , κιβώτια με χειροβομβίδες , κιβώτια με νάρκες, κιβώτια με σφαίρες , κιβώτια με ιματισμό , κιβώτια με φάρμακα κ.λ.π .

Στα κιβώτια με οπλισμό, εσωτερικά υπήρχε γράσο για την συντήρηση τους .Στα κιβώτια με χρυσές λίρες, είχαν κερί για την συντηρήσή τους . Μετά την ρίψη τα συγκέντρωναν στο τοπικό αρχηγείο τον ανταρτών της περιοχής , άλλα κιβώτια έφευγαν με αποστολή σε άλλες περιοχές , και άλλα έμεναν εκεί και τα έκαναν απόκρυψη . Η απόκρυψη για τις χρυσές λίρες συνήθως γινόταν σε καταφύγια , τα καταφύγια είχαν στήριξη με ξύλα και στην οροφή για μόνωση συνήθως υπήρχε λαμαρίνα, πισσόχαρτο και καουτσούκ . Χαμένες αποκρύψεις υπάρχουν ακόμα ,όπως και ατομικές αποκρύψεις ανταρτών . Τα βασικά σημεία για αποκρύψεις είναι τα αντάρτικα καταφύγια.Ατομικές αποκρύψεις ανταρτών γινόντουσαν συνήθως σε εικονοστάσια , σπηλιές , δένδρα , εκκλησιές , στάνες , πηγάδια , πηγές ,βρύσες ,κ.λ.π . Οι αποκρύψεις καταφυγίων, συνοδεύονται από χάρτες με σημάδια της απόκρυψης και συνήθως έχουν κωδικούς που θέλουν αποκρυπτογράφηση για να εντόπισει κανείς που βρίσκεται το καταφύγιο . Για τις ατομικές αποκρύψεις των ανταρτών δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν χάρτες με σημάδια.Χάρτες με σημάδια για αποκρύψεις υπάρχουν σε δένδρα , βράχους , παλιά κτίρια , χαρτί , δέρμα , που συνήθως έχουν τα ψαχτήρια στην κατοχή τους, αξιοποιώντάς τα στην έρευνά τους για να φτάσουν στο καταφύγιο με τις λίρες .Τα ψαχτήρια, ερευνώντας με ανιχνευτές μετάλλων κατά καιρούς σκάβουν νόμιμα για να βρουν χαμένους θησαυρούς ή χαμένες λίρες σε καταφύγια με αποκρύψεις, χωρίς θετικό αποτέλεσμα, όπως τον θησαυρό του Αλή Πασά, το θησαυρό και τις χρυσές λίρες του Μέρτεν στην Φοινικούντα , τη γέφυρα του Καραπιπέρι με τα 20 φορτώματα, το χαμένο θησαυρό της τράπεζας της Ελλάδος , το υποβρύχιο που τορπιλίστηκε ανοιχτά της Κρήτης με προορισμό την Αίγυπτο μεταφέροντας και λίρες στην αποστολή του , το γερμανικό αεροπλάνο που έπεσε στα Βαρδούσια μεταφέροντας λάφυρα πολέμου, και άλλες πολλές φημισμένες ιστορίες με λίρες .

Δυστυχώς, παρ`όλες τις προσπάθειες η γνωστή τεχνολογία δεν έδωσε λύση στα χαμένα αντάρτικα καταφύγια και στις χαμένες αντάρτικες αποκρύψεις ή στους χαμένους θησαυρούς . Έχουμε εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες περιπτώσεις με νόμιμες εκσκαφές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα.Συνήθως όλα τα μέσα και οι τεχνικές αποτυγχάνουν και η αποτυχία χρεώνεται στην δήθεν "λανθασμένη" πληροφορία.Αν όμως μία πληροφορία είναι σωστή και είναι κάπου εκεί κοντά πως θα βρεθεί τότε ο θησαυρός ;
Όσον αφορά τους χαμένους θησαυρούς στην Ελλάδα είναι παρά πολλές οι περίπτωσεις και σε διαφορετικές εποχές . Χαμένοι θησαυροί πειρατών , χαμένοι θησαυροί Τουρκοκρατίας , χαμένοι θησαυροί Ενετών ,αποκρύψεις κομιτατζήδων, αντάρτικες αποκρύψεις ,ναυάγια , χάρτες της κόκκινης προβιάς με κρύπτες που έχουν χρυσές λίρες, δολλάρια, όπλα και πολεμοφόδια και άλλα!Με όλα αυτά τα στοιχεία και άλλα πολλά ακόμα, τα ψαχτήρια στην Ελλάδα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για νέο ξεκίνημα να ερευνήσουν τα πιο πιθανά ή απίθανα σημεία που θα τους οδήγησει κάθε νέα πληροφορία ή νέο στοιχείο και έτσι το κυνήγι χαμένου θησαυρού ή το κυνήγι της χρυσής λίρας συνεχίζεται .

Από τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί φαίνεται οτι το μεγαλύτερο μέρος από τις χρυσές λίρες έχουν ήδη βρεθεί με διαφόρους τρόπους.
Όσον αφορά τους χαμένους θησαυρούς, οι φήμες που υπάρχουν δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πιο συγκεχυμένα. Οι κυνηγοί θησαυρών δεν έχουν και πολλές καλές πληροφορίες και έτσι γίνεται πιο δύσκολη η έρευνα και ο εντοπισμός μιας περιοχής .

Για τις κομιτατζήδες αποκρύψεις, που στο σύνολό τους είναι 64, έχουν ειδικό τρόπο απόκρυψης.Πρώτον έχουν από 2 έως 4 μικρούς κολαούζους και η απόσταση από την απόκρυψη έως τον τελευταίο κολαούζο βρίσκεται μεταξύ 5 έως 10 χιλιόμετρα μακριά και με διάφορα χαραγμένα βαθιά σημάδια στην διάμετρο ενός τσιγάρου επάνω σε συμπαγής και σταθερούς βράχους, που ανταποκρίνονται στην θέση και στον όγκο της απόκρυψης (είναι δύσκολη η αποκρυπτογράφηση των σημαδιών αυτών έως αδύνατη) .

Οι αποκρύψεις (κρύπτες) της κόκκινης προβιάς, είναι 1200 περίπου σε όλη την Ελλάδα.Περιέχουν δολάρια Αμερικής, χρυσές λίρες, οπλισμό, και πυρομαχικά . Έχουν μείνει περίπου άλλες 250 έως 300 κρύπτες που δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Οι πειρατικοί θησαυροί, αποτελούνται από διάφορα χρυσά αντικείμενα , χρυσά νομίσματα, χρυσά κοσμήματα, ράβδους χρυσού, πλάκες χρυσού, χρυσούς κολιέδες, χρυσά βραχιόλια , χρυσές αλυσίδες , χρυσούς σταυρούς ,χρυσά στεφάνια , χρυσά πεντόλιρα , χάλκινα σκεύη, χάλκινα νομίσματα , ασημένια σκεύη, ασημένια νομίσματα , πορσελάνινα αντικείμενα , κατεργασμένα διαμάντια , ακατέργαστα διαμάντια , πολυτίμους λίθους , ημιπολύτιμους λίθους , ζαφείρι , κεχριμπάρι, ρουμπίνι , μαργαριτάρι , σμαράγδι , αμέθυστο , διαμάντι , κοράλλι, μπρούτζινα αντικείμενα. Υπάρχουν δε τόσα πολλά διαφορετικά είδη επάνω στα πειρατικά πλοία επειδή από τις επιδρομές των πειρατών που γινόντουσαν σε αλλά πλοία, σε νησιά και όπου αλλού μπορούσαν έκαναν αρπαγές σε ότι πολύτιμο έβρισκαν . Όλο τον θησαυρό τον έβαζαν και τον έκρυβαν σε μπαούλα ,σεντούκια ,κασέλες ,κιβώτια , πιθάρια , δερμάτινα δισάκια κ.λ.π .

Ένα μεγάλο μέρος των πειρατικών θησαυρών, βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας και παραμένει εκεί περιμένοντας την ανακάλυψη του. Το υπόλοιπο τμήμα του θησαυρού που βρίσκεται μέσα σε γεμάτα σεντούκια ή γεμάτα μπαούλα βρίσκεται σε σπηλιές και ειδικά σε νησιά .

Τα ψαχτήρια στην Ελλάδα και γενικά τα ψαχτήρια, έχουν τα ίδια προβλήματα.Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν είναι πολλαπλά και σχεδόν πάντα τα ίδια. Για παράδειγμα τα εδαφικά μαγνητικά πεδία, οι διαφορετικές μοριακές συχνότητες , οι δυνατές μόνιμες εκπομπές διαφόρων σημάτων, η ακτινοβολία από ορυκτά ,πετρώματα , φυσικά κενά ,τα μαγνητικά πεδία από τυχαία θαμμένα αντικείμενα , από ευγενή ή μη ευγενή μέταλλα και άλλα πολλά . Όλα τα ψαχτήρια, έχουν τα ίδια παράπονα επάνω στα ίδια προβλήματα, που δεν μπορούν τόσα χρόνια να τα λύσουν και έτσι προσπαθούν με ατομικές προσπάθειες ιδιοκατασκευών, να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ίσως κάποιοι να τα έχουν καταφέρει !!!

Το κυνήγι θησαυρών, το κυνήγι χρυσού και το κυνήγι χρυσής λίρας για την εταιρεία SubSystem αποτελεί μια ξεχωριστή έρευνα που πραγματοποιείται πάντα με απόλυτη επιτυχία!

Η εταιρεία μας έχει λύσει όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν τον εντοπισμό οποιουδήποτε μετάλλου , πραγματοποιώντας πλήρη διαχωρισμό και ακριβή εντοπισμό του στόχου φτάνοντας στο σημείο μηδέν από μεγάλη απόσταση.

Εάν υπάρχει σωστή πληροφορία σε οποιοδήποτε σημείο στην θάλασσα , στην ξηρά , ακόμα και σε οποιοδήποτε βάθος, η SubSystem μπορεί να δώσει την λύση 100% εντοπίζοντας τον πραγματικό στόχο εάν υπάρχει ή όχι και το ακριβές σημείο που αυτό βρίσκεται.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας , και ειδικά (χρυσές λίρες και ψαχτήρια) γνωρίστε τις υπηρεσίες μας , δείτε τα έργα μας ,δείτε τις συστάσεις που μας συνοδεύουν και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τη λύση.Μια επίσκεψη στην περιοχή σας για έρευνα συνήθως αρκεί να δώσει την σίγουρη απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει ο χαμένος θησαυρός ή χαμένες λίρες.  





ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;; Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΘΗΡΑ!!!


Υπάρχουν θαμμένες χρυσές λύρες στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν για Εγγλέζικες χρυσές λύρες από το έπος του 1940 και για Τούρκικα πεντόλιρα και φλουριά!!!! Υπάρχει και μια ονομασία για όλους αυτούς την οποία την έχουν δώσει οι ίδιοι στον εαυτό τους, είναι η λέξη << Ψαχουλιούρης – Ψαχουλιάρηδες ) βγαίνει από την λέξη ψάχνω και επειδή ψάχνουν με πάθος όπου και να ακούσουν μια ιστορία έχουν βγάλει αυτό το παρατσούκλι για να δηλώνει στους κύκλους τους ότι ψάχνουν με κάθε τρόπο και όποτε νάνε!!! Η κανονική τους ονομασία είναι χρυσοθήρες μα και αρχαιοκάπηλοι διότι πολλοί από αυτούς αν πέσουν σε αρχαία δεν διστάζουν να τα πάρουν και να τα πουλήσουν προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα. Σε αυτό φταίει για μένα το κράτος το οποίο δεν έχει μεριμνήσει να υπάρχουν εύρετρα κάθε φορά που κάποιος βρίσκει κάτι. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό από την αξία του αντικειμένου το οποίο θα πάρει κάποια χρόνια για να πληρωθεί ενώ θα έπρεπε να γινόταν αμέσως έτσι ώστε όλοι αυτοί οι κύριοι να μην έδιναν τίποτα σε ξένα χέρια!!!! Οι Ψαχουλιάρηδες δεν ψάχνουν τίποτα άλλο έκτος από λύρες, φλουριά, και πεντόλιρα και μπορώ να πω από όσους ξέρω ότι έχουν βρει αρχαία αντικείμενα ακόμα και χρυσά περιδέραια ή δαχτυλίδια και ειδοποιούν αμέσως τις αρχές!!! Όπως χαρακτηριστικά λένε οι σωστοί Ψαχουλιάρηδες: << Εμείς δεν είμαστε αρχαιοκάπηλοι, Ψαχουλιάρηδες είμαστε αν μας κάτσει καλώς αν όχι θα ψάχνουμε μέχρι να μας κάτσει !! >>
Βέβαια είναι λογικό οι αρχές να μην πιστεύουν κανέναν ότι άμα θα βρει κάτι το αρχαίο να μην το πειράξει ή το πάρει και γω αυτό πιστεύω αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!!!! Οι χαμένοι-θαμμένοι θησαυροί στην χώρα μας είναι πάρα πολλοί. Από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έως και ποιο παλιά επί Τουρκοκρατίας. Δεν υπάρχει μέρος ή χωριό στην Ελλάδα που να μην έχει και από μια ιστορία από χαμένους θησαυρούς, αλλά εκτός αυτού δεν υπάρχει και χωριό στην Ελλάδα που να μην πει κάποιος χωριανός …..<< αυτός, να, εκεί το μεγάλο το σπίτι, βρήκε πολύ λύρα. Εμ πως νομίζεις ότι έκανε τόσα λεφτά στα ξαφνικά; >>……
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και την δεκαετία του 1960 βρίσκανε πολλές χαμένες λύρες από αυτές που είχαν κρύψει οι αντάρτες στα βουνά. Όλο και κάποιος συγγενής είχε από κάποιον χάρτη ή το είχε πει σε κάποιον και παγαίνανε και τα βγάζανε. Ήταν κοινό μυστικό στα χωρία που δράσανε οι αντάρτες αλλά και στα λαγκάδια και τα βουνά ότι όλοι έψαχναν και κάτι βρίσκανε πολλά ή λίγα.
Τώρα αυτά που έχουν μείνει είναι οι θησαυροί δυο κατηγοριών.
Α) Οι τυχαίοι χαμένοι θησαυροί. Τι εννοώ τυχαίοι; Οι θησαυροί που κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται. Στην εποχή του πολέμου ένας αντάρτης έκρυψε ένα γκαζοντενεκέ λύρες σε ένα σπίτι ενός χωριού βράδυ, ας πούμε άνοιξε μια τρύπα στον κήπο του σπιτιού και τα έθαψε, στην πορεία έφυγε για να γυρίσει στην βάση του αλλά στον δρόμο ή ακόμη την επόμενη μέρα έγινε μια συμπλοκή με τον εχθρό και σκοτώνεται. Αυτά δεν τα γνωρίζει κανένας που είναι εκτός από τον μακαρίτη!!!! Περνάνε τα χρόνια και κανείς δεν ξέρει ότι σε αυτό το σπίτι στον κήπο του υπάρχει ένας τεράστιος θησαυρός. Τα παιδιά φεύγουν από το χωριό, οι γέροι πεθαίνουν και κάποια στιγμή τα παιδιά αποφασίζουν να το πουλήσουν. Ο καινούριος ιδιοκτήτης αποφασίζει να αλλάξει την διαμόρφωση και του σπιτιού και του κήπου και κατά τύχη πέφτει πάνω στον θαμμένο θησαυρό!!!! Τέτοιες περιπτώσεις έχουν γίνει πολλές όσο απίστευτο και να σας ακούγεται, όπως ακόμα και περιπτώσεις διαπλάσεως δρόμων όπου έχουν βρει σεντούκια με λύρες……
Β) Αυτή η κατηγορία είναι η κατηγορία η οποία έχει να κάνει με τους χάρτες που έφτιαχναν αυτοί που τους έθαβαν. Οι χάρτες που έφτιαχναν οι αντάρτες ήταν τελείως κωδικοποιημένοι με πολλά ακαταλαβίστικα σύμβολα και σχέδια, τα έφτιαχναν έτσι ώστε αν κάποιος έπαιρνε τον χάρτη να μην μπορέσει ποτέ να βρει τον θησαυρό!!!! Tα τελευταία 20 χρόνια κυκλοφορούν πολλοί πλαστοί χάρτες οι οποίοι και έχουν ακριβοπληρωθεί για να τους αποκτήσουν οι Ψαχουλιάρηδες χωρίς να αναρωτηθούν γιατί αυτός που τον έχει δεν έχει πάει να τον βγάλει τον θησαυρό ή τα εγγόνια του ή τα παιδιά του.
Τώρα όσο για τους Τούρκικους θησαυρούς αυτοί είναι οι ποιο δύσκολοι και ανήκουν στην πρώτη κατηγορία σε αυτούς που θα τους βρει κάποιος κατά λάθος!!!! Το λέω αυτό γιατί μέχρι και σήμερα αγνοείτε ο θησαυρός του Ιμπραήμ Πασά αλλά και του Αλί Πασά των Ιωαννίνων όπου εκτιμάτε σήμερα σε αξία πάνω από 400.000.000. εκατομμύρια ευρώ του πρώτου και πάνω από 810.000.000 εκατομμύρια ευρώ του δεύτερου!!!! Αν λοιπόν υπήρχαν πληροφορίες το ίδιο το κράτος θα τους είχε βρει… …και μην νομίζετε ότι δεν μπορεί αν ήξερε που είναι.
Όλοι αυτοί οι Ψαχουλιάρηδες, χρυσοθήρες, αρχαιοκάπηλοι, χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία ευρέσεως χρυσού!!!! Από ραβδοσκόπους όπου χρησιμοποιούν διάφορα ξύλα ή λεπτές ράβδους από χαλκό ή μπρούτζο στα χέρια τους για να ανακαλύψουν τον θησαυρό. Αν είναι δέκτες όπως λένε οι ίδιοι του χρυσού ή ακόμα και του νερού οι ράβδοι που κρατάνε στα χέρια τους γυρνάνε και δείχνουν το σημείο όπου είναι…… με χρυσό δεν έχω δει ποτέ κανέναν αλλά ούτε και έχω ακούσει να έχει κάποια επιτυχία αλλά για εύρεση νερού έχω συναντήσει πολλούς όπου είχαν πάμπολλες επιτυχίες!!!! Ο άλλος τρόπος είναι οι μάγοι, όπου πηγαίνουν μαζί με τους Ψαχουλιάρηδες και υπνωτίζονται και έρχονται τα πνεύματα και τους λένε που είναι θαμμένοι οι θησαυροί. Και σε αυτήν την περίπτωση μόνο από έναν μάγο έχω ακούσει 5 επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι άλλοι έχουν αποτυχία!!!! Μετά είναι η περίπτωση των μηχανημάτων ευρέσεων χρυσού όπου πωλούντο νόμιμα στην χώρα μας αλλά άμα σε πιάσουν να ψάχνεις έχεις ποινική δίωξη για την χρήση του οπουδήποτε εκτός του σπιτιού σου!!!! Εδώ σε αυτήν την περίπτωση ο κάθε ψαχουλιάρης καυχιέται ότι έχει το καλύτερο μηχάνημα και ότι το έχει χρυσοπληρώσει!!!! Και ότι μόνο χρυσό εντοπίζει και τίποτα άλλο!!!!
Εδώ αγαπητοί Ψαχουλιάρηδες αν τυχόν διαβάζετε αυτό το άρθρο δυστυχώς σας έχουν πιάσει κότσο που λέει και ο λαός μας!!!! Μηχάνημα το οποίο να εντοπίζει μονάχα χρυσό δεν υπάρχει!!!! Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και θα το έχετε διαπιστώσει όταν το αγοράσατε και το δοκιμάσατε!!!! Αυτά στο εξωτερικό λέγονται << μηχανήματα ευρέσεως ευγενών μετάλλων >> όπου συμπεριλαμβάνει τον χρυσό, πλατίνα, ασήμι, μπρούτζο, χαλκό, και οτιδήποτε άλλο μέταλλο έχει να κάνει με ευγενές περιεχόμενο!!!! Συμφωνώ στα μηχανήματα που μπορούν να διαβάσουν στο έδαφος το βάθος, ναι αυτό γίνεται όσο ποιο βαθιά τόσο ποιο ακριβά ……. Αλλά ποτέ μηχάνημα ευρέσεως χρυσού μόνο, διότι αν ήταν έτσι τότε το κράτος που γνωρίζει τι θησαυροί είναι στις υπαίθρους μας και τα βουνά μας χαμένοι θα είχαν φτιάξει ένα σώμα-υπηρεσία << ΨΑΧΟΥΛΙΑΡΗΔΩΝ >> και θα όργωναν όλη την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι το κράτος θα ήταν το μόνο κερδισμένο!!!! Οπότε όταν πάτε να πάρετε ένα τέτοιο μηχάνημα να θυμάστε ότι και να σας πουν δεν βρίσκει μόνο χρυσό θα εντοπίζει οποιοδήποτε άλλο μέταλλο οπότε τσάμπα το σκάψιμο και ο κόπος!!!!
Θα με ρωτήσετε εύλογα δηλαδή κανείς δεν έχει βρει με τα μηχανήματα αυτά χρυσό; Έχουν βρει!!!! Αλλά ήξεραν στο περίπου που βρισκόταν ο θησαυρός, αλλά μέχρι να τον βρουν για ρωτήστε τους πόσες φόρες έσκαψαν άδικα και πόσες πομόνες παλιές ή πέταλα άλογων ακόμη μέχρι και παλιά αλέτρια έχουν ξεθάψει διότι και ο σίδηρος ευγενές μέταλλο είναι αν περιέχει έστω και μικρό μέταλλα ατσαλιού!!!!
Οι περιπτώσεις με μηχανήματα είναι οι ποιο πολλές που έχουν βρεθεί λύρες αλλά και αυτές παλιά όχι τώρα διότι τώρα μόνο αν πέσει κάποιος κατά τύχη πάνω σε ένα θησαυρό θα το πάρει. Θα ακούσετε πολλούς να λένε αυτός, εκεί, να, πω πω, πολλά λεφτά, και τα βρήκε εκεί……. Ξέρω μια περιοχή στην ορεινή Γκούρα όπου υπάρχει ένα χωριό οι Καστανιές εκεί έξω από το χωριό σε λίγα χιλιόμετρα υπάρχει ένα εκκλησάκι ( δεν λέω την ονομασία οι ντόπιοι ξέρουν ποιο εννοώ ) το οποίο όταν πήγα για να δω τις αγιογραφίες του όπου είναι πολύ παλαιές και είναι κάποιες από αυτές κωδικοποιημένες έμεινα άναυδος από τις γούβες που είχε τριγύρω η εκκλησία αυτή!!!! Πρέπει να ήταν πάνω από 1000 με 1500 γούβες!!!! Άλλες μικρές άλλες μεγάλες άλλες βαθιές και άλλες όχι, δυο από αυτές είχαν πλάτος 2 μέτρα και βάθος 3!!!! Ρώτησα τον φίλο που με οδήγησε σε αυτό το εκκλησάκι για ποιο λόγο υπήρχαν τόσες γούβες και τι δένδρα θα φύτευαν εκεί, πραγματικά δεν μου πήγε το μυαλό ότι οι γούβες αυτές τόσες πολλές είχαν γίνει από Ψαχουλιάρηδες!!!! Μου απάντησε: << Εδώ οι αντάρτες είχαν κρύψει 5 γκαζοντενεκέδες με λύρες. Όταν εννοώ γκαζοντενεκέδες εννοώ τα κάνιστρα τα μεταλλικά που έβαζαν βενζίνα στα στρατιωτικά οχήματα. Ο κάθε ένας γκαζοντενεκές χωράει 10 με 12 χιλιάδες λύρες!!!! Μιλάμε για πολλά λεφτά!!!! Το 1957 ο ……… τα βρήκε και καλοφτιάχτηκε με συνεταιρισμούς και κόλπα!!!! Αν και έχει βγει επίσημα και έχει δηλώσει ότι τα βρήκε εδώ ή πιστεύουν ότι έχει και άλλες λύρες η περιοχή ή είναι από αυτούς που δεν έχουν μάθει ότι έχουν βρεθεί, αυτοί δεν πρέπει να είναι από τα μέρη μας….. >>.
Ιστορίες σαν και αυτή που μόλις σας διηγήθηκα είναι πολλές, ένα άλλο χαρακτηριστικό των ψαχουλιάρηδων είναι το εξής:<< Στην τάδε περιοχή μου είπε ένας γέρος ότι υπάρχει πολύ χρυσός να πάμε να δούμε αν όντος…. >> αν του πεις γιατί δεν τα έβγαζε ο γέρος τόσα χρόνια ή γιατί δεν το είπε στα παιδιά του ή τα εγγόνια του να πάνε να τα βγάλουν η απάντηση είναι αποστομωτική: << είναι στιχιομένα, ματωμένα ρε παιδί μου, μπορεί να φάμε και ξύλο ή να μας σκοτώσουν… .αλλά αξίζει τον κόπο!!! >>
Την Ιστορία αυτήν μπορεί και να την ακούσετε σε άλλες παραλλαγές όπως μου είπε ένας τσοπάνος ή ένας καλόγερος ή ένα αερικό ή ακόμα και στον ύπνο του το είδε το σημείο ο τάδε αλλά είναι ματωμένα. Γελάτε; Μην γελάτε γιατί όλα αυτά περιέχουν μια αλήθεια την οποία θα σας διηγηθώ που έγινε κάποτε στην Κρήτη.
Την ιστορία αυτή μου την διηγήθηκε ο Αλέξανδρος Σπανάκης κάτοικος Νεάπολης, Κρήτης:
<< Ζάντα μωρέ!!! Ήταν την χρονιά του 1965 όταν ο Σίφης ο Γαργαρουνάτσης έμαθε επαέ στο χωριό μας από ένα παλιό σιρόγραφω ζα τα χρυσά φλουριά!!! Από τότε που το διάβασε έζινε ζιαόλου κάλτσα τσε κολοσφούτζησε ( αυτός που τρίβει τον πισινό του στην καρέκλα ) στην καθισιά του ζα να τα πάρει!!! Εμά κάθε φορά που πήζαινε στο μέρος έτσι ζα να τα πάρει εβζαίνανε οι Ζιφαλάδες ε τσε τον κάνανε σα με 10 οκάδες στο ξύλο!!!! Ε, τότες μονάχα ήρθε έπαε στο σπιτικό μου ο μαυροκακορίζικος τσε μου είπε την όλη ιστορία. Εγώ στην αρσή δεν τον πίστεψα από ίντα όλα αυτά που μου έλεζε. Θυμάμαι του είχα πει…. Μωρέ ζιαβόλου πράααμα μην τυχάς και κουσκουλαρίζεις καμιά παντρεμένη τσε σε έχουν τουλουμιάσει στο ξύλο τσε μου λες ότι τάχα μου είναι οι ζιφαλάαααδες; ( Ζιφαλάδες-στοιχειώματα ) Μου ορτσιζότανε ότι έλεζε την αλήθεια ε, τσε επειδή ήταν καλός μου φίλος με έπεισε να πάω τσε γω έτσι πέρα ζα να δω ίντα πράαααμα ζινότανε!!!! Μετά από δυο μέρες βράδυ πήγαμε στο χωράφι όπου έλεζε το σιρόγραφω που ήταν θαμμένα τα χρυσά φλουριά. Στο χωράφι αυτό βρισκόταν ένα παλιό πηγάδι τσε δίπλα να ποιο δω είσε μια ζέριτση συτσά όπου τσε είσε επάνω της μαύρα μεγάλα σύκα. Μου έδειξε το σημείο δείχνοντας μου την συτσά. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε να σκάψουμε. Με το που σήκωσε το σταθουλάρη ( γκασμάς ) έζηνε μπροστά στα ωζά μου ( μάτια )!!!! Ένας αέρας συκώθητσε από το πουθενά τσε η ζης άρσισε να τρέμει κάτω από τα ποδάρια μας!!!! Μα την παναζία σου λέω αρσήσανε τσε πέφτανε αόρατες σφαλιάρες τσε κλωτσιές από το πουθενά τσε κάμανε τσε εμένα μα τσε τον Σήφη ίσα με 10 οκάδες στο ξύυυλο!!! Εγώ μετά από αυτό που έζινε πράγματι εφοβήθει ε τσε δεν ήθελα ζα κανένα λόγο να ξανά πάω από ετσεί!!!! Μα το ίδιο έκαμε τσε ο Σήφης, ο τσαιρός επέρναζε μα μας έτρωζε τσε τους δυο, χρυσά φλουριά!!!! Έτσι είπαμε άμα κάμαμε κάνα ξορκισμό στο χωράφι μπας και οι ζιφαλάδες φεύγανε τσε πήγαιναν στον Χριστό κοντά. Μα ίντα πράααμα να λέγαμε του παπά ζα το ξένο χωράφι; Σκεπτόμασταν από δω σκεπτόμασταν από ετσεί ώσπου μου ήρθε μια ιδέα. Φώναξα τον Σήφη τσε του είπα να πάμε στην χώρα των Σφατσίων ( Σφακιά ) όπου τότε ζούσε μια μάζησα-πρακτιτσά ονόματι τσιρά Έλενα η κουτσή!!!! Μιας τσε δυο πήγαμε τσε την βρήκαμε ε, τσε της είπαμε ίντα να, όλη την ιστορια!!!! Αυτή τότε χαμοζέλασε τσε μας είπε να περιμένουμε έπαε στο σπίτι της, μας άφησε μια ουλάτσερη ώρα τσε μετά ήρθε κοντά μας τσε πάλι….. μα είσε κάτι το περίεργο πάνω της τα ωζά της ήταν ολοτσίτρινα σαν του μαυροπουλιού, του κόρακα!!!! Ο Σήφης όταν την είδε έκαμε σαν παράουρος ( τρελός ) από τον φόβο του τον συγκράτησα τσε του είπα να βγάλει τον σκασμό. Τότε η τσιρά Έλενα η κουτσή ήρθε κοντά μας τσε με την φωνή αλλαγμένη σαν να μιλούσε το ζιαολοτριβόλι μας είπε: << Ζα να πάρετε τα φλουριά από τους ζιφαλάδες θα πρέπει να σφάξετε 12 αδέλφια τσε το αίμα τους να ποτίσετε ετσεί που είναι τα φλουριά!!!! >>
Αμέσως κάθισε στην καρέκλα της έστριψε την τσεφαλή της τσε την σήκωσε αμέσως με μιας, τα ωζά της είχαν ξανά πάρει το κανονικό το χρώμα τσε μας ρώτησε σαστισμένη ίντα πράααμα είσε πει το πνεύμα που είσε βάλει στον κόρφο της!!!! Τις είπαμε σαστισμένοι ίντα μας είπε. Αυτή τότες είπε άμα το πνεύμα είπε αυτό έτσι πρέπει να ζίνει, τσε άμα το κάμαμε να τις δίναμε τσε αυτηνής 300 χρυσά φλουριά. Όταν φύγαμε λέγαμε ότι όλα ήταν φτιαχτά ότι ίσως να έβαλε χρώμα στα ωζά της τσε να το έκαμε επίτηδες ούλο το στσινικό ζα να την πιστέψουμε… .μα το ποιο τρομακτικό ήταν αυτό που μας είπε να σφάξουμε τα 12 αδέλφια!!! Έτσι ίντα πράαααμα να κάμουμε να σφάζαμε 12 αδέλφια; Άντε σου λέγω πως και να το κάμαμε που θα τα βρίσκαμε; Πέρασε τσαιρός τσε το μυαλό μας ήταν μονάχα στα φλουριά ώσπου ένα βράδυ δεν το άντεξα άλλο τσε κάθισα τσε το είπα στην ζυναίκα μου την Γεωρζία ε, τσε αυτή ζιαόλου κάλτσα πράμα είπε: << Μωρέ ίντα έσετε μέσα στην τσεφαλή σας; Σας είπε ότι θα πρέπει να σφάξετε 12 αδέλφια ανθρώπους; Όσι!;! Ε τότε βρείτε 12 γουρουνόπουλα ή δώδεκα κλωσόπουλα τσε δοτσιμάστε!!!! >>
Πράγματι το είπα στον Σήφη ότι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, βρήκαμε 12 κλωσόπουλα ε, τσε πήγαμε στο χωράφι ετσείνο ένα βράδυ. Σφάξαμε τα κλωσόπουλα τσε αφήσαμε το αίμα να πάρει το δρόμο προς το χώμα δίπλα στην συτσά!!!! Ε, αφού το κάμαμε πήραμε ο καθένας τον σταθουλάρη στα σέρια μας τσε αρσίσαμε να σκάβουμε. Δεν έζινε τίποτα η τσιρά Έλενα η κουτσή είσε δίτσιο!!!! Μετά από δυο ώρες σκάψιμο εβρήκαμε ένα πιθάρι πήλινο ζεμάτο Τούρτσικα φλουριά!!!! 30.000 φλουριά μετρημένα ένα ένα, τα μοιραστήκαμε τσε δώσαμε ο καθένας από 150 στην τσιρά Έλενα την κουτσή που μας είπε ίντα πράααμα να κάμουμε. Τσε όπως βλέπεις από τα σπίτια μας τσε τα μαγαζιά μας ψέμα πράααμα δεν σου λέγω. Αμ το είπαμε τσε στο χωριό μετά από χρόνια το τι έζινε μα οι ποιο πολλοί δεν μας πίστεψαν τσε λένε ότι αλλιως τα κάμαμε τα λεφτά, μα την παναζία που πιστεύω δεν σου λέγω ψέμα, τσε άμα σου λέγω να μου χυθούν τα ωζά μου να, αυτήν την ώρα όξω!!!! >>
Υπάρχουν και άλλες πολλές ιστορίες όπως μια που έγινε το 1970 όπου η τότε κυβέρνηση ( Χούντα ) είχε πληροφορίες ότι ο χρυσός της Ελλάδος όπου έχει χαθεί στον πόλεμο ( λες και δεν ήξεραν το πώς χάθηκε και ποιος τον βούτηξε ) βρισκόταν στο κοντά στα Λεγραινά στην περιοχή Χάρακας. Είναι μια περίπτωση που ακούστηκε όταν έπεσε η δικτατορία διότι μέχρι τότε δεν ήθελαν να μάθει κανείς το τι έπαθε η κρατική μηχανή που πήγε να βγάλει τον χρυσό….. την όλη ιστορία την έμαθα από τρεις ανθρώπους.
Η ιστορία είναι ακριβώς η ίδια και από τους τρεις:
<< Ήταν Μάιος του 1970 όταν ήρθαν στην περιοχή του Χάρακα τρία στρατιωτικά τζιπ και ένα μεγάλο φορτηγό που είχε ένα σκαφτικό μηχάνημα τύπου τσάπα της τότε Μ.Ο.Μ.Α. με έκπληξη είδαμε από το ένα τζιπ να κατεβαίνει ο Ιωαννίδης. Το μυαλό μας πήγε ότι ίσως θέλανε να κάνουν κάποιο στρατόπεδο ή κάτι που θα είχε σχέση με το στρατό τέλος πάντων. Όταν πήγαμε κοντά δυο στρατονόμοι μας απώθησαν λέγοντας ότι έχει να κάνει ο στρατός έργα χωρίς περεταίρω εξηγήσεις….. φτιάξανε ένα πρόχειρο καταυλισμό με μια μεγάλη σκηνή του στρατού και για τις επόμενες δυο μέρες ένα στρατιωτικό αεροπλάνο μονοκινητήριο έκανε βόλτες πάνω από την περιοχή. Την τρίτη μέρα από μακριά που βλέπαμε, άρχισαν να ανεβαίνουν την πλαγιά που κοιτάει προς την θάλασσα. Δυο τζιπ και η στρατιωτική η τσάπα σταμάτησαν εκεί που ήθελαν να σκάψουν και ύστερα από λίγο η τσάπα έβαλε εμπρός για να σκάψει…… την ώρα που σήκωνε το μπαστούνι η τσάπα σηκώθηκε όλη στον αέρα κάνα δυο μέτρα φέρνοντας μια τούμπα ντεραπάρισε μπροστά στα μάτια μας!!!! Αμέσως ξαφνικά έγινε το ίδιο και στα τζιπ!!!! Αμέσως τρέξαμε προς το μέρος να δούμε αν οι στρατιώτες είναι καλά και αν χρίζουν πρώτες βοήθειες ή και μεταφορά σε νοσοκομείο!!! Όταν φτάσαμε εκεί όλοι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί τους ήταν στο έδαφος πιάνοντας τα μελίγγια τους λες και είχαν φριχτώ πονοκέφαλο!!!! Πραγματικά δεν ξέραμε τι να κάνουμε μετά από λίγο ήρθε ένα άλλο τζιπ όπου μέσα ήταν ο Ιωαννίδης όπου μέσου ασυρμάτου διέταξε να έρθουν να μαζέψουν τους αξιωματικούς και τους φαντάρους…… μας ζήτησε ευγενικά αν είχαμε νερό και πετσέτες για να τις βρέξουμε να σκουπίσουμε τα φαναράκια από τα χώματα και τις γρατζουνιές που είχαν πράγμα και που έγινε. Κανένας δεν είχε πάθει το παραμικρό και μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα είχαν συνέρθει όλοι μην πιστεύοντας στα μάτια τους το τι είχε γίνει αλλά και χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν!!!! Μαζεύτηκαν και ξανά προσπάθησαν την τέταρτη ημέρα μετά το συμβάν μόνο που αυτήν την φορά είχαν και ένα κλιμάκιο Αμερικανών μαζί τους. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια!!!! Μετά από τέσσερεις μέρες και πάλι ήρθαν όλοι μα αυτήν την φορά οι Αμερικανοί είχαν φέρει ένα σορό μηχανήματα και είχαν στήσει στην περιοχή αυτήν. Όταν ξανά προσπάθησαν με την τσάπα να ξεκινήσουν να σκάβουν έγιναν πάλι τα ίδια και τα μηχανήματα που είχαν στήσει οι Αμερικάνοι έβγαζαν καπνούς και σπίθες!!!! Από έναν απλό φαντάρο όπου και ήταν στρατονόμος μάθαμε ότι έψαχναν για τον χρυσό της Ελλάδος και είχαν πληροφορίες ότι ήταν εκεί αλλά οι Αμερικάνοι τους είπαν ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο και ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουν το χρυσό από εκεί!!!! Τώρα τι να πούμε είναι έτσι ή κάτι άλλο υπάρχει εκεί το οποίο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε; >>
Πράγματι είναι μια πολύ παράξενη ιστορία η οποία ποτέ δεν είχε βγει στην επιφάνεια, έψαξα μετά την αφήγηση της και πράγματι κάτι ψάχνανε εκεί πέρα. Το αν ήταν ο χρυσός της Ελλάδος ή κάτι άλλο αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα την πω όταν έρθει η ώρα της!!!!
Συνήθως στην περιοχή όπου θεωρητικά μπορεί να βρίσκεται ο θησαυρός υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, όπως: πηγές νερού, κάποιο μεγάλο δέντρο, ένα μικρό ξωκλήσι, σπηλιές των οποίων η είσοδος έχει σφραγιστεί, δυο-τρεις μικροί λόφοι. Τέτοια σημεία επέλεγαν οι αντάρτες για να είναι πιο σίγουροι πως όταν θα επέστρεφαν θα αναγνώριζαν πιο εύκολα το μέρος. Αυτή η μέθοδος όμως έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους «κυνηγούς», αφού το τοπίο στις περισσότερες περιοχές έχει αλλάξει. Ο μεγάλος πλάτανος μπορεί να έχει καεί, το ξωκλήσι να έχει γκρεμιστεί και οι λόφοι να έχουν ισοπεδωθεί για να γίνουν αυτοκινητόδρομοι. Ακόμη και το βάθος στο οποίο υποτίθεται ότι έχει κρυφτεί ο θησαυρός μπορεί να έχει αλλάξει. Π.χ., το ένα μέτρο μπορεί να έχει γίνει 50 πόντοι ή 5 μέτρα. Καλό σημάδι για τους κυνηγούς θεωρείται η παρουσία φιδιών στην περιοχή γιατί, σύμφωνα με τη μυθολογία στην οποία πιστεύουν απόλυτα, τα φίδια είναι οι φυσικοί φύλακες του χρυσού.
Ο κώδικας του χρυσοθήρα
* Όλα ξεκινούν από έναν μύθο, έναν θρύλο, μια φήμη, που πρέπει να ταιριάζει κατ’ αρχήν με τη γεωγραφία του χώρου στον οποίο αναφέρεται.
* Αν δεν σκάψεις πολύ, δεν βρίσκεις. Δεν μπορείς να αγνοήσεις καμιά πληροφορία, σκάβεις σε κάθε υπόδειξη του μηχανήματος, του ραβδοσκόπου ή άλλου «ειδικού».
* Μόνο ένας τρόπος εξασφαλίζει σχετική σιγουριά στην ανεύρεση του χρυσού: η παρουσία στην ομάδα ανθρώπου που συμμετείχε στην «ταφή» του θησαυρού.
* Τα νομίσματα είναι συνήθως θαμμένα σε μικρό βάθος. Γιατί, λόγω των πιθανών συνθηκών μάχης ή των συνθηκών υποχώρησης από μια περιοχή, δεν υπήρχε πολύς χρόνος για επιμελές θάψιμο. Τις περισσότερες φορές μπορούσαν να σκάψουν μόνο τη νύχτα όταν σταματούσε η μάχη και μόνο για λίγες στιγμές. Όχι μόνο για να μην τους δουν οι εχθροί, αλλά και για να μην τους δουν ακόμη και οι «δικοί τους».
* Ενθαρρυντικό δείγμα είναι ο εντοπισμός κενού από το μηχάνημα. Κενό μπορεί να σημαίνει τάφος.
* Οι έρευνες με μηχάνημα κοντά σε ποτάμι δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Το μηχάνημα εντοπίζει τη χρυσή άμμο των ποταμών αλλά και το ίδιο το υπόγειο νερό ως μέταλλο.
* Σύμφωνα με την «ανθρωπογεωγραφία» των ίδιων των «κυνηγών», οι περισσότεροι χρυσοθήρες προέρχονται από τον χώρο των γιατρών και των δικηγόρων, γιατί αυτοί μπορούν να παίξουν και τον ρόλο του «επενδυτή», του ανθρώπου που μπορεί να χρηματοδοτήσει μια ερευνητική αποστολή με τον εξοπλισμό της. Πάντα χρειάζεται ένα αρχικό κεφάλαιο για να ξεκινήσει μια οργανωμένη αποστολή.
* Πολλές φορές ο θησαυρός μπορεί να είναι παγιδευμένος με εκρηκτικά από τον ίδιο τον άνθρωπο που τον έθαψε. Σ’ αυτή την περίπτωση οποιοσδήποτε άλλος φθάσει στον θησαυρό μπορεί να αντιμετωπίσει μια οδυνηρή έκρηξη. Σύμφωνα με τη μυθολογία των «κυνηγών», έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αρκετές φορές όταν υπάρχει πυρκαγιά σε δάσος το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «ακούστηκαν εκρήξεις» κατά τη διάρκειά της.
* Σχεδόν πάντα μαζί με τον θαμμένο θησαυρό υπάρχει θαμμένο και στρατιωτικό υλικό (κάποιο πολυβόλο με σφαίρες, κάποιο τυλιγμένο σε μαντίλι πιστόλι με γεμιστήρα), έτσι ώστε αυτός που ξέρει να έχει την υπεροπλία τη στιγμή που ανακαλύπτεται ο θησαυρός και το πλεονέκτημα έναντι των συντρόφων του σε περίπτωση που στραβώσει κάτι τη στιγμή της ανακάλυψης. Η μοιρασιά, όταν φθάσεις στον στόχο, δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει.
Οι φήμες ότι υπάρχουν θαμμένοι θησαυροί και ότι πολλοί απ’ αυτούς που ψάχνουν έχουν βρει κάτι κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων οι οποίοι επηρεάζονται από την γοητεία της περιπέτειας και το όνειρο του εύκολου πλουτισμού και ασχολούνται μανιωδώς με το χόμπι του Χρυσοθήρα.
«Οδηγούνται από θρύλους, μύθους και ότι φτιάχνει ο καθένας στο μυαλό του».
Οι κυνηγοί θησαυρών ζουν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Η φαντασία τους οργιάζει. Μια πληροφορία, μια φήμη για την ύπαρξη σε κάποιο σημείο της ελληνικής γης θαμμένου χρυσού από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Τουρκοκρατία ή την γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο είναι ικανή να τους οδηγήσει σε πλαγιές φαράγγια και χαράδρες στα σύνορα.
Ο Γράμμος, το Βίτσι, η Μπουργκάνα, τα Τζουμέρκα, το Καϊμακτσαλάν, και τα άλλα θέατρα των πολεμικών συγκρούσεων καθώς και περιοχές σε όλη τη χώρα που υπήρχε τουρκική κατοχή, μαγνητίζουν τους χρυσοθήρες που είναι πεπεισμένοι όχι άδικα σε ορισμένες περιπτώσεις ότι υπάρχουν θαμμένες λίρες από την περίοδο του 1920 – 1930 – 1940 που τις καταχώνιασαν υποχωρώντας για να τις ξεθάψουν την κατάλληλη στιγμή.
Ας πω κάποια μέρη της Ελλάδος που πολλοί Ψαχουλιάρηδες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τεράστιες ποσότητες από λύρες Αγγλικές και Τούρκικες:
Στην Αργολίδα
Στα χωριά Χέλι στο αραχναίο, στην Ερμιόνη, στο Λυγουριό, στο Δρέπανο, στο Μαλαντρένι.
Στην Κρήτη
Σφακιά, Μυλοπόταμο, Αγια Βαρβάρα , Πάννονα , στον ορεινό Πρίνο.
Μάνη
Βαθιά, Κότρονα, Γύθειο, Μαυροβούνι.
Μονεμβάσια
Μέσα στην πόλη και ως τους Μολάους
Αρκαδία
Όλη η ορεινή Αρκαδία και ένα τμήμα της Τρίπολης.
Σπάρτη
Στα Βυζαντινά του Μιστρά και τα περίχωρα
Στην Εύβοια
Στερεά Ελλάδα
Στην Ξάνθη
Στην Φλώρινα
Στην Καστοριά
Στο Καρπενήσι
Στο Μεσολόγγι
Στα Ιωάννινα
Στην Θεσσαλονίκη
Στην Θράκη
Και σε όλα τα νησιά μας λίγο πολύ αλλά και όλα τα βουνά μας!!!!
Αν καθόμουν να γράψω όλες τις πόλεις και τα χωριά και τα σημείωνα σε ένα χάρτη με λευκό με μαύρο μαρκαδόρο είμαι σίγουρος ότι θα μαρκάριζα με μαύρο χρώμα σχεδόν το 92% του χάρτη!!!!
Η αλήθεια είναι τι ξέρουν για όλα αυτά τα μέρη οι Ψαχουλιάρηδες; Είναι αληθινές ιστορίες που μπορούν να τους κάνουν πάμπλουτους ή είναι παραμύθια από ξεχασμένα, μεγαλεία!!!! Τα στατιστικά λένε ότι 3 στους 10 Ψαχουλιάρηδες κάθε χρόνο βρίσκουν!!!! Αν είναι έτσι όπως τα λένε είναι σαν να παίζουν Τζόκερ τέτοια επιτυχία δίνει το σύστημα του κράτους. Οπότε ποιο φρόνιμο θα ήταν να έπαιζαν Τζόκερ…….. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί και αυτό που κάνουν οι Ψαχουλιάρηδες είναι ένα είδος αλκοολίκι όπως λένε στην γλώσσα τους που δεν λέει να σταματήσει με τίποτα…… η Ελληνική γης φιλάει καλά τα μυστικά της και τους θησαυρούς της και τους δίνει αυτή μόνο σε όποιον το θελήσει….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

manos papadakis

manos papadakis
Κάποιες μέρες στη θάλασσα είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Μια τέτοια ήταν και αυτή στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλές φορές ζούμε στιγμές που αξίζουν περισσότερο από το μεγαλύτερο τρόπαιο, όταν συνδυάζονται, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συναίσθημα που νιωθει... (Το βίντεο υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με πρόβλημα ακοής καθώς και αγγλικούς)

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE