Νηστίσιμα κουλουράκια με σοκολάτα για το πρωινό και τον καφέ σας!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει κανέλα.
Υλικά συνταγής
70 γραμμ. ζάχαρη άχνη.
100 γραμμ. ελαιόλαδο απαλό.
100 γραμμ. λευκό ξηρό κρασί.
50 γραμμ. τσίπουρο.
50 γραμμ. κονιάκ.
1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη.
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Για την επικάλυψη (προαιρετική ανάλογα με τα γούστα σας)
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5' να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη.
Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.
Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35' στους 160C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αβγά.
Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.
Αν σας άρεσε η ανάρτηση κάντε μια κοινοποίηση !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ...