ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Τέλους για το Mega !!!




Λουκέτο βάζει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, καθώς ανακοινώθηκε η αποχώρηση της εταιρείας Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, από το ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του σταθμού, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν θετική έκβαση, ενώ ο νόμος για την αδειοδότηση και το ΕΣΡ δε συνέλαβαν σε αυτή.
Από τη στιγμή που το κανάλι δεν κατέθεσε αίτηση για αδειοδότηση, ήταν δεδομένο πως θα έπεφτε μαύρο στο Mega στις 28 Φεβρουαρίου.
Στην ανακοίνωση της Ascope Trading Ltd, αναφέρεται πως δεν θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους πιστωτές. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας. 
Παράλληλα, εκφράστηκε η άποψη ότι το σύνολο των μετόχων θα πρέπει να συνεισφέρουν στην πληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζόμενους με βάση το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν η κατείχαν και την περίοδο που κατείχαν τις μετοχές.
Παράλληλα, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη υπογράμμισε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους τις οφειλές που του αναλογούν με βάση το ποσοστό που αυτός κατείχε στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, δηλαδή ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 750.000 ευρώ για τη μερική εξόφληση της μισθοδοσίας. Τονίζεται μερική εξόφληση της μισθοδοσίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η εταιρία Alter Ego έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αντιστοιχούν, ενώ θα γίνει ζητηθεί από τις εταιρίες Dimera, Elenovo και στους μετόχους των εταιριών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 η εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί, δηλαδή συνολικά του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: