.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!

Μεγάλο άγχος να διασφαλίσω τους θησαυρούς μου σ’ αυτό τον κόσμο.
Πού κρύβεις τους θησαυρούς σου; Κρύψε τους όπου θες, όμως ξέρεις καλά ότι όλα είναι ρευστά σ’ αυτή τη ζωή.
Λεφτά, περιουσία, αγαθά, άνθρωποι. Σήμερα έχεις, αύριο χάνονται. Κι ενώ είναι σχετικά και αβέβαια, εντούτοις μας κλέβουν την καρδιά, νιώθουμε ότι τα κατέχουμε.
Κι όταν τα χάνουμε, καταρρέουμε. Γι’ αυτό, θέλει προετοιμασία, για να αντέξεις τις τυχόν δύσκολες στιγμές. Να χαίρεσαι τα πάντα που σου χαρίζει ο Θεός! Δεν είναι στόχος να εγκαταλείψεις τη ζωή και τα δώρα της, ούτε να πάρεις τα βουνά. Μα ταυτόχρονα να είσαι και έτοιμος, αν χρειαστεί, να τα αφήσεις όλα, και να μείνεις πάλι δυνατός.
Κάποιος έχασε ένα φάκελο πολύτιμο. Τον έπιασε πανικός. Τελικά, τον βρήκε. Κι αναρωτήθηκε: Γιατί καταρρέω τόσο εύκολα για κάτι; Γιατί να δίνω τόση αξία σε πράγματα;
Γιατί αν χάσω τον υπολογιστή με τα αρχεία μου να τρελαίνομαι; Και μάλιστα τρελαίνομαι υπαρξιακά, βαθιά, ολοκληρωτικά. Νιώθω ότι ΕΓΩ χάνομαι!! Μα εγώ δεν είμαι τα πράγματά μου. Γιατί τόση ταύτιση και προσκόλληση;
Γιατί τόση επένδυση στα πράγματα που με περιβάλλουν; Ποιο είναι το πρώτο τελικά σ’ αυτή τη ζωή; Γι’ αυτό ο Χριστός είπε, βάλε πρώτο μέσα σου τη Βασιλεία του Θεού, την αγάπη Του.
Και μετά, όλα τα άλλα.
Ώστε αν κάτι γίνει, να είσαι ελεύθερος, ανώτερος, ανεξάρτητος, άνετος, ωραίος. Όλα είναι θέμα εσωτερικής τοποθέτησης. Να έχεις, σαν να μην έχεις.
Να έχεις, και να νιώθεις ταυτόχρονα την ελευθερία του Χριστού. Όταν φεύγει κάτι από κοντά σου, εσύ να μένεις σταθερός στη γαλήνη σου!
Ένα σπίτι, ένα άγχος. Δύο σπίτια, μεγαλύτερο άγχος. Τα δώρα, γίνονται εξάρτηση. Ο μοναχός, που έσπασε το χρυσό ρολόι του πατέρα του, για να μάθει την ελευθερία.
Ο πλούτος της ψυχής μας, μπορεί να σταθεί χωρίς καμία τεχνική υποστήριξη απ’ τα πράγματα αυτού του κόσμου. Μακάρι να αντέχεις σε όλες τις συνθήκες.
Μακάρι να σου έρχονται όλα όπως τα θες, ώστε να χαίρεσαι εύκολα κι αβίαστα.
Μακάρι όμως, κι όταν κάτι στραβώσει και χαλάσει, να αντέξεις!! Ευχή μας, η ευλογία του Θεού, ως αφθονία αγαθών και δωρεών. Μα ταυτόχρονα ζητάμε την αστασίαστη ειρήνη, που χαρίζει η σταθερή προσήλωση στα ουσιώδη της ζωής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.