ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Αναψε «φωτιές» η αποκάλυψη εγγράφου του FBI για την Novartis με λίστα 7 πολιτικών

Αναψε «φωτιές» η αποκάλυψη εγγράφου του FBI για την Novartis με λίστα 7 πολιτικών


Το έγγραφο του FBI, που έφτασε στη Βουλή μέσω της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis περιλαμβάνει τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των 6 από τους 9 άλλους πολιτικούς, που κατονομάζουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη στον realfm ότι έγγραφο του FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην υπόθεση.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη η δικαστική συντάκτρια της Realnews, Άννα Κανδύλη, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως λένε στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά ότι χρηματίστηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ επισημαίνεται πως αποτελεί πληροφόρηση και ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί το συγκεκριμένο έγγραφο σαν τελικό πραγματικό συμπέρασμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Σαμαράς: Ιδού η κυβερνητική σκευωρία!

Η αποκάλυψη του realfm προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά. Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού αποδίδουν την αναφορά σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση και για την πιθανή εμπλοκή των επτά συγκεκριμένων πολιτικών.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό το έγγραφο του FBI αποδεικνύει ότι δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον ίδιο, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχυθεί με δήθεν στοιχεία η σκευωρία, που καταρρέει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας ρεπορτάζ για έγγραφο του FBI στη δικογραφία με αναφορά και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «σκευωρία» και «γελοιότητα» της κυβέρνησης και για «διατεταγμένη μεθόδευση».

Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ δηλώνουν:

«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.

Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.

Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.

Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

Στουρνάρας: Μεθοδεύουν την αποπομπή μου από την ΤτΕ ΕΛΛ -2,05% - Κάποιοι ανέλαβαν την «βρώμικη δουλειά»

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου», επισημαίνει σε δήλωσή του αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας.

Συνεχίζει δε ο κεντρικός τραπεζίτης λέγοντας ότι «έρχονται, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΤτΕ ΕΛΛ -2,05%, «πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε "ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες" χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη "βρώμικη δουλειά" όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.

«Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, «έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας».

«Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975», αανφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας:

«Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση».

Και καταλήγει: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν! Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».

Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλω σήμερα προανακριτική και άρση της ασυλίας μου

«Παραμύθια της Χαλιμάς» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία για τη Novartis, όταν κλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία να απαντήσει για την υπόθεση και την εμπλοκή του σ' αυτή με βάση καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε ερώτημα εάν ισχύει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ από την ελβετική εταιρεία ώστε να επισπεύσει ως υπουργός Υγείας την αποπληρωμή της με το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από οφειλές του Δημοσίου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis -όπως και σε όλες τις φαρμακευτικές στις οποίες όφειλε το Δημόσιο- αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ και δήλωσε πως η αποπληρωμή κατέστη απαιτητή λόγω "μνημονιακής υποχρέωσης".

«Πληρώσαμε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013, ένα μεγάλο ποσό. Περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές, από το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς» υποστήριξε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Εάν έδινα μόνο σε μια εταιρεία και δεν έδινα σε καμία άλλη θα είχε γίνει χαμός... Δείτε εάν υπήρχε την εποχή εκείνη καμία αντίδραση ...»

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, ζήτησε να προχωρήσει το κόμμα τους στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι δεν φοβάται το δικαστήριο.

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος δέχεται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να συναινέσει, εξηγώντας πως υπάρχει συγκεκριμένος νόμος περί ευθύνης υπουργών και στο Σύνταγμα και στο νόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

«Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωσή μου άρσης της βουλευτικής ασυλίας . Εγώ και να θέλω δεν θα μπορούσα, με το νόμο περί ευθύνης υπουργών να δικαστώ παρά μόνο σε Ειδικό Δικαστήριο... Εγώ θα κάνω το παν για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να δικαστεί, δεν θέλω καμία ασυλία και καμία παραγραφή» είπε και προσέθεσε «εγώ θέλω να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή, να ανοίξει αυτή η υπόθεση και μετά να κλείσει με ό,τι μπορεί να γίνει νόμιμα».

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί απέναντι στον φυσικό του δικαστή.

«Δεν θέλω καμία ασυλία εγώ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της ΝΔ βρέθηκε και αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Όλη αυτή η ιστορία που έστησε ο κ. Παπαγγελόπουλος με τους ψεδυμάρτυρες έγινε για να μπορείτε να μου λέτε εσείς, “είστε εμπλεκόμενος με της Novartis” ,» είπε απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής.

Δείτε το βίντεο



Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως «είναι σκοπός της ζωής μου να πάνε στη φυλακή οι σκευωροί».

Λοβέρδος: Στημένη υπόθεση η Νοvartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του υποστηρίζει ότι η υπόθεση Novartis είναι στημένη κι επικαλείται αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στις19 Ιανουαρίου. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Α.Τσίπρας στις 19 Ιανουαρίου 2018 στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» και υποσχόταν: «Σας διαβεβαιώνω ότι εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που είπε ο Ευκλείδης στους βουλευτές στην τελευταία συνεδρίαση: Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...Μιλάμε για την πλήρη απόδειξη του στησίματος της υπόθεσης από την συμμορία. Στήσιμο που όχι απλώς προσχεδιάστηκε αλλά προαναγγέλθηκε κιόλας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: