ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Η Ιδρυτική Διακήρυξη της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.)



Η πατρίδα μας, βορά στις ορέξεις εξουσιομανών και ιδιοτελών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, μεθοδευμένα οδηγήθηκε με σταθερά βήματα στη σημερινή της, ακραίως παρακμιακή, κατάσταση. Με κυρίαρχη ιδεολογία την αλλοίωση της εθνικής συνείδησης, κάθε αντίσταση, ηθική, θρησκευτική και κυρίως πατριωτική, στοχοποιήθηκε και τελικά κατέρρευσε. Στόχος, η αποκοπή των Ελλήνων από τις διαχρονικές αξίες της αγάπης προς την πατρίδα, της πίστης στη θρησκεία και του θεσμού της οικογένειας.
Δυστυχώς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι κυβερνήσεις δεν ασκούν την εξουσία με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Αντιθέτως, προτάσσουν το ατομικό συμφέρον και το κράτος θεωρείται ιδιοκτησία. Δίχως συναίσθηση της ευθύνης έναντι των επερχόμενων γενεών, η ανικανότητα, η ρουσφετολογία, η αυθαιρεσία και ο κομματικός εκφοβισμός καταλήγουν στη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την οικονομική καταστροφή της χώρας με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία και την ιδιοτελή εκμετάλλευση της πολιτικής σκηνής. 
Κορυφαίοι θεσμοί του Έθνους (όπως η Δικαιοσύνη και οι Ένοπλες Δυνάμεις), έχουν υποστεί βαθύτατα πλήγματα και αιμορραγούν. Η ιστορία εσκεμμένα παραποιείται, η νεολαία σκαιωδώς δηλητηριάζεται ιδεολογικά και ηθικά, ενώ τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας επιβάλλουν τον μισελληνισμό και καταστρέφουν την πνευματική και πολιτισμική ζωή της χώρας μας. 
Σε όλον αυτόν τον κατήφορο της Πατρίδας μας, τα υφιστάμενα κόμματα αντί να εκφράζουν τη λαϊκή βούληση, πνίγουν τη δημοκρατία. Παρακάμπτοντας τη δικαιοσύνη αποφεύγουν τους ελέγχους και αποποιούνται τις ευθύνες των εγκληματικών τους ενεργειών. Έχουν καταντήσει ιδιοκτησία των αρχηγών τους, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης και βιαίως επιβληθείσας οικογενειοκρατίας. Αλλοίωσαν την εθνολογική σύσταση του πληθυσμού, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, διάβρωσαν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας, κατάφεραν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν πλήρως τη Δικαιοσύνη, αφόπλισαν τη νεολαία από την δυναμική ενός υγειούς εκπαιδευτικού συστήματος, εξαθλίωσαν οικονομικά κράτος και πολίτες, παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένα κέντρα εξουσίας και εν τέλει απαξίωσαν το Σύνταγμα της Ελλάδος. Είναι αδύνατον, λοιπόν, αυτά τα κόμματα που αναξιοκρατικά προωθούν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη νομή της εξουσίας, να επιλύσουν τα προβλήματα της χώρας, πολλώ δε μάλλον να κόψουν κάθε δεσμό με το αμαρτωλό παρελθόν και να λογοδοτήσουν για τις έκνομες και ανήθικες πράξεις τους.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όλες οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις καλούνται να εκπληρώσουν το χρέος τους έναντι της ιστορίας και ενωμένοι να αποτρέψουν την καταστροφή της Ελλάδας. Ως εκφραστής όλων αυτών που έχουν σκοπό και θέληση να αγωνιστούν ώστε να μην χαθεί το Έθνος μας, σπάζοντας τα κομματικά δεσμά που κρατούν την πατριωτικά σκεπτόμενη πλειοψηφία παραδοσιακά ενοχική και σιωπηλή και την πατρίδα μας σε τέλμα, δημιουργείται η «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (ΠΑT.ΡI.Ε.). , η οργάνωση και δράση της οποίας , σύμφωνα με το άρθρο 29 § 1 του Συντάγματος εξυπηρετεί πρωτίστως την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρα μας
Έχοντας ως θεμελιώδεις αρχές την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη φιλοπατρία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισονομία και την αξιοκρατία θα αγωνιστούμε μέχρι τελικής νίκης, πιστεύοντας ότι:
- Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι, όχι μόνον έναντι των νόμων αλλά και με ίδια δικαιώματα, υποχρεώσεις και ευκαιρίες, εντός ενός κοινωνικού κράτους πρόνοιας.
- Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαβιούν, κινούνται, δραστηριοποιούνται και εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να λαμβάνουν την κατάλληλη βοήθεια από τις δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, έγκαιρα και αποτελεσματικά όταν απαιτηθεί. Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, της δράσης ακραίων εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων και της ανόδου της εγκληματικότητας αποτελεί πρώτιστο και επιβεβλημένο καθήκον. 
- Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν εκχωρούνται σε έτερες χώρες, οργανισμούς ή συμμαχίες, αλλά οι σχέσεις μας βασίζονται στην αμοιβαία εκτίμηση και στηρίζονται στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας, η οποία αντλεί τη δυναμική της και μέσω της μαχητικής ισχύος των Ένοπλων Δυνάμεών μας.
- Η παιδεία, απαλλαγμένη από κομματικές αποχρώσεις και βασιζόμενη στην πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, στελεχωμένη με εκπαιδευτικούς υψηλού επιπέδου κατάρτισης, αποτελεί πυλώνα διασφάλισης της ποιοτικής εξέλιξης του Ελληνισμού.
- Ο θεσμός της οικογένειας, αποτελώντας το βασικότερο και ουσιαστικότερο κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να προστατευτεί, να ενισχυθεί και να αποτελέσει τον κύριο μοχλό στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας, που απειλεί τη φυσική και ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους.
- Η ενδυνάμωση των αδελφικών δεσμών με την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην αντιμετώπιση κοινών εξωτερικών απειλών και την προώθηση της σταθερότητας και ομαλότητας στη Νότιο-Ανατολική πλευρά της Ευρώπης.
- Ο απόδημος Ελληνισμός, ως πρεσβευτής του Ελληνικού έθνους στο εξωτερικό, αποτελεί δομικό στοιχείο της εθνικής ανασύνταξης και κατ’ επέκταση η ενισχυμένη συνεργασία με τη μητέρα πατρίδα κρίνεται περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.
- Η βελτίωση της εγχώριας παραγωγής σε όλους τους τομείς με πρωταγωνιστικό ρόλο τη γεωργία και την κτηνοτροφία, η αποκλειστική εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών, η ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών, η εκ νέου θεμελίωση εγχώριας βιομηχανίας και η βέλτιστη διαχείριση του τουριστικού τομέα δύνανται να οδηγήσουν τη χώρα μας στην ανάπτυξη μίας ισχυρής οικονομίας απομακρύνοντάς την από την καταστροφική οικονομική περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει.
Σε αυτό το κάλεσμα, έχω να προτάξω τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη:
«Τι εμποδίζει τους Έλληνες τους τωρινούς να κουνηθούν σαν Έθνος και να δημιουργήσουν; Αυτό, ό,τι και να είναι, πρέπει να λείψει από τη μέση. Πρώτα το κράτος τους και ύστερα τον πολιτισμό τους, αυτά έχουν να δημιουργήσουν ομαδικά οι Έλληνες. Και τώρα;
Όσοι ζωντανοί, προσέλθετε!»

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: