.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Απανθρακωμένο θύμα στον Νέο Βουτζά, στη Ραφήνα οι φλόγεςΓια την παραλαβή απανθρακωμένης σορού κλήθηκε το ΕΚΑΒ στον οικισμό του Νέου Βουτζά, όπου πολλά σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ανατολικά της Πεντέλης. Οι φλόγες βρίσκονται τώρα στη Ραφήνα, κοντά στο λιμάνι.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, πολλά σπίτια στο Μάτι καταστράφηκαν και τμήμα του Νέου Βουτζά εκκενώθηκε. Κάτοικοι που υπέστησαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.
Μάλιστα ο δήμαρχος  Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «σίγουρα υπάρχουν και νεκροί».  Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΙ πως είδε έναν άνθρωπο «καμμένο και ακίνητο» στον δρόμο.
Το Αρματαγωγό «Ικαρία» και η φρεγάτα «Έλλη» σπεύδουν στην παραλία Μαραθώνα, στο ύψος του Ζούμπερι, για να παραλάβουν εγκλωβισμένους κατοίκους.
Εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Συνολικά 621 παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και περιμένουν για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Δεκάδες άτομα στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον δέκα άτομα μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο Μάτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείογιοα νοσηλεία.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.