ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Απανθρακωμένο θύμα στον Νέο Βουτζά, στη Ραφήνα οι φλόγες



Για την παραλαβή απανθρακωμένης σορού κλήθηκε το ΕΚΑΒ στον οικισμό του Νέου Βουτζά, όπου πολλά σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ανατολικά της Πεντέλης. Οι φλόγες βρίσκονται τώρα στη Ραφήνα, κοντά στο λιμάνι.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, πολλά σπίτια στο Μάτι καταστράφηκαν και τμήμα του Νέου Βουτζά εκκενώθηκε. Κάτοικοι που υπέστησαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.
Μάλιστα ο δήμαρχος  Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «σίγουρα υπάρχουν και νεκροί».  Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΙ πως είδε έναν άνθρωπο «καμμένο και ακίνητο» στον δρόμο.
Το Αρματαγωγό «Ικαρία» και η φρεγάτα «Έλλη» σπεύδουν στην παραλία Μαραθώνα, στο ύψος του Ζούμπερι, για να παραλάβουν εγκλωβισμένους κατοίκους.
Εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Συνολικά 621 παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και περιμένουν για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Δεκάδες άτομα στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον δέκα άτομα μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο Μάτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείογιοα νοσηλεία.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: