ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Γιούνκερ καταδίκασε την προκλητική συμπεριφορά από την Τουρκία

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει απανωτές εντάσεις με Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 24ωρα. Η Κομισιόν αντέδρασε και χθες (13.02.2018) μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια. Σήμερα (14.02.2018) η καταδίκη της έγινε ακόμη πιο έντονη, δια στόματος του επικεφαλής της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Απόλυτα κατά της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τις επόμενες ευρωεκλογές, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο.
«Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας», ήταν η κατηγορηματική απάντησή του.

Η καταδίκη από την Κομισιόν

Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στείλει νέα προειδοποίηση στην Άγκυρα ότι πρέπει να απέχει «από αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους, διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών».
Η Επιτροπή επεσήμανε επίσης, «την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια: