.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Βρέθηκαν νεκρές σε Παραλία ....

13 φάλαινες φυσητήρες βρέθηκαν στην παραλία Schleswig-Holstein της Γερμανίας νωρίτερα φέτος και το θέαμα είναι άσχημο και ενοχλητικό.Η νεκροψία βρήκε πως είχαν στα στομάχια τους πλαστικά σκουπίδια και μέρη αυτοκινήτων.
Είπαν μάλιστα πως βρήκαν 15 μέτρα δίχτυ για γαρίδες, ένα πλαστικό κάλυμμα από μηχανή αυτοκινήτου και πολλά ακόμα.
Ο Robert Habeck, υπουργός περιβάλλοντος, δήλωσε:
“Αυτά τα ευρήματα μας δείχνουν τα αποτελέσματα της κοινωνίας μας που εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τα πλαστικά. Έτσι υποφέρουν όλα τα ζώα και σε πολλές περιπτώσεις πεθαίνουν με τραγικό τρόπο.

“Παρόλο που τα μεγάλα κομμάτια θα προκαλέσουν προβλήματα και θα μπλοκάρουν το στομάχι, τα μικρότερα κομμάτια δεν είναι λιγότερο επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν χρόνια προβλήματα.”
vrethi1
Αλλά η ομάδα που έκανε την αυτοψία είπε πως δεν οφείλονταν τα σκουπίδια για το θάνατό τους. Λένε πως οι φάλαινες πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.
Μάλλον βγήκαν στα ρηχά για να βρούνε καλαμάρια. Αλλά δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν σε τόσο ρηχά νερά και τα όργανά τους δεν άντεξαν.
vrethi2
“Πιστεύεται πως οι φάλαινες χάθηκαν και βγήκαν σε ρηχά νερά, κάτι που τους έκανε να αποπροσανατολιστούν και να πεθάνουν.”
Παρόλα αυτά, το γεγονός πως βρήκαν τόσα σκουπίδια στο στομάχι τους δείχνει πως ο άνθρωπος δεν χειρίζεται σωστά τη θαλάσσια ζωή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μία φάλαινα με το στομάχι της γεμάτο σκουπίδια. Το 2011, βρέθηκε μία φάλαινα σε ακτή της Μυκόνου και όταν την άνοιξαν βρήκαν μέσα εκατοντάδες σακούλες και άλλα σκουπίδια.
Πάρα πολλά σκουπίδια πέφτουν στη θάλασσα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως περίπου το 80% των πλαστικών που πετάμε στη στεριά, καταλήγει εκεί. Και δυστυχώς, τα θαλάσσια πλάσματα τα τρώνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.