Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σας

Booking.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής του «πόθεν έσχες» για το 2017

18s10pth
Περί το 60%  των υπoχρέων έχει υποβάλει τη δήλωση του «πόθεν έσχες» για το 2017. Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή και σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), οι δηλώσεις αυξάνονται γεωμετρικά. Χθες, Τρίτη υποβλήθηκαν περί τις 15.000, ενώ προχθές Δευτέρα είχαν υποβληθεί περί τις 12.000.
Την περασμένη εβδομάδα, οι υποβολές δεν ξεπερνούσαν τις 800-1.000 ανά ημέρα.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΓΓΠΣ δεν αναμένεται να υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή. Αυτό έγινε σαφές και προκύπτει από το γεγονός ότι απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νέα παράταση. Και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δημοσιοποιημένη σε ΦΕΚ μια τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του 2017 έχει λάβει μέχρι τώρα δύο παρατάσεις.
Ως συνέπεια, από το ερχόμενο Σάββατο οι παραβάτες θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 150 έως 400 ευρώ, ενώ από τις 21 Νοεμβρίου 2017 και μετά, η παράβαση της μη υποβολής «πόθεν έσχες» θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του 2017 αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν μέσα στο 2016.
Κατά την πρώτη χρονιά υποχρεωτικής υποβολής των δηλώσεων μέσω Διαδικτύου, υποβλήθηκαν 215.000 δηλώσεις. Από τους υπόχρεους δεν υπέβαλαν μόνον περίπου 5.000 δικαστικοί και υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας προσέφυγαν πέντε δικαστικές ενώσεις κατά της σχετικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία θεσπίστηκε η ηλεκτρονική υποβολή. Οι προσφεύγοντες επικαλέστηκαν για τη σχετική απόφαση λόγους αντισυνταγματικότητας και τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων.
Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των πέντε ενώσεων, αλλά η απόφαση, 8 μήνες μετά, δεν έχει καθαρογραφεί. Η αναμονή της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ έχει κωλυσιεργήσει μέχρι σήμερα την υποβολή του πόθεν έσχες» κατά περίπου 3 μήνες. Και όπως διαφαίνεται αυτή θα γίνει πάλι χωρίς τους δικαστικούς. Ωστόσο, για να κλείσει η υποβολή, πρέπει στις επόμενες ημέρες να υποβληθούν 40.000-50.000 δηλώσεις ημερησίως. Παράγοντες της ΓΓΠΣ αναφέρουν ότι τα συστήματα της Γραμματείας είναι ικανά να σηκώσουν ακόμη μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.
Ο στόχος μάλιστα φαίνεται ότι θα επιτευχθεί, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός δηλώσεων που βρίσκεται «προσωρινά αποθηκευμένος» στο σύστημα.
Δημοσίευση σχολίου

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.