Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σας

Booking.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του ζευγαριού κανίβαλων

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του ζευγαριού κανίβαλων στη Ρωσία

Το ενδεχόμενο οι Ρώσοι κανίβαλοι, η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, να νάρκωναν τα θύματά τους και στη συνέχεια να τα έγδερναν ζωντανά διερευνούν οι ρωσικές αρχές. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, έτρωγαν κάποια κομμάτια των θυμάτων τους και άλλα τα έβαζαν στην κατάψυξη ή σε βάζα με διάλυμα άλατος.

Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, η υπόθεση προκαλεί ναυτία. Το ζευγάρι, η Natalia Baksheeva και ο σύζυγός της Dmitry Baksheev, φαίνεται πως προσπαθούσαν να κάνουν κανίβαλους και τους στρατιώτες στη στρατιωτική ακαδημία στην οποία εργάζονταν, βάζοντας κατά διαστήματα ανθρώπινο κρέας μέσα στο φαγητό τους.

Η ανατριχιαστική δράση τους ίσως να μην είχε ποτέ αποκαλυφθεί αν δεν βρισκόταν τυχαία στον δρόμο το κινητό τηλέφωνο του 35χρονου, στο οποίο βρέθηκαν φωτογραφίες του με ανθρώπινα μέλη στο στόμα.

Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν πως το ζευγάρι είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση ή τον θάνατο έως και τριάντα ανθρώπων στην πόλη Κράσνονταρ. 

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αντιμετωπίζει μία κατηγορία για ανθρωποκτονία ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Εάν αυτός ο αριθμός των θυμάτων επιβεβαιωθεί, το ζευγάρι θα συμπεριληφθεί στους χειρότερους δολοφόνους κατά συρροή στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, η έρευνα άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν τα συνεργεία που έκαναν έργα σε δρόμο της πόλης εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο. Ήταν σε λειτουργία κι έτσι οι άνδρες άρχισαν να κοιτούν τις φωτογραφίες που είχε αποθηκευμένες μέσα. 

Αυτό που αντίκρισαν τους έκανε να τρέξουν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, υπήρχαν φωτογραφίες με έναν άνδρα με ανθρώπινα μέλη μέσα στο στόμα του.

Το ίδιο διάστημα, οι αρχές βρήκαν και τη διαμελισμένο σορό μιας 35χρονης, σε σημείο κοντά στο σπίτι του ζευγαριού.
Οι αρχές οδηγήθηκαν στον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου και συνέλαβαν τον Baksheev. Στην αστυνομία, ο άνδρας ομολόγησε πως ο ίδιος και η γυναίκα του είχαν φάει ανθρώπινο κρέας τουλάχιστον τριάντα φορές τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο πρώτος φόνος με σκοπό τον κανιβαλισμό υπολογίζεται πως έγινε το 1999 και δεν είναι σαφές το πώς το αιμοβόρο ζευγάρι επέλεγε τα θύματά του. Στην κατοικία των υπόπτων βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα σε αλατούχο διάλυμα ενώ στην κουζίνα εντοπίστηκε κατεψυγμένο κρέας άγνωστης προέλευσης. Σύμφωνα με το CNN, ένας αστυνομικός βρήκε ένα γυάλινο δοχείο με ένα ανθρώπινο χέρι μέσα.

Σε βίντεο από το σπίτι του ζευγαριού φαίνεται ένας χώρος ακατάστατος και βρώμικος με ρούχα, αντικείμενα και σκουπίδια σε κάθε έπιπλο και σε διάφορα σημεία στο πάτωμα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και πολλές φωτογραφίες, εκ των οποίων μία με ένα ανθρώπινο κεφάλι μέσα σε μια πιατέλα με φρούτα. Η ημερομηνία έγραφε 28 Δεκεμβρίου 1999.
Δημοσίευση σχολίου

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.