.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας - Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο


Οι άνεμοι κόπασαν στις Μαριές - Η πολύ μεγάλη έκταση της φωτιάς καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων - Δύσκολο το μέτωπο στο Γεράκι της Ηλείας - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς η φωτιά στο νησί εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών. Οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες έχουν κοπάσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι τα πύρινα μέτωπα στις Μαριές μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.  

Ωστόσο η αποχώρηση των εναέριων μέσων λόγω του σκότους όπως επίσης και και το γεγονός ότι η φωτιά «έχει πολύ μεγάλη έκταση  και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών» καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις της καταστροφής.  

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ένα ακόμα δύσκολο μέτωπο που καλείται να αντιμετωπίσουν απόψε οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό στο Γεράκι της Ηλείας. Η  πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 και μέχρι τις 8.00 το βράδυ οπότε αποχώρησαν τα 5 αεροσκάφη Πεζεντέλ που επιχειρούσαν η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια πυροσβέστης, η οποία συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Γεράκι Ηλείας, τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η γυναίκα γλίστρησε και χτύπησε το χέρι της.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.