ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες»


Κεραυνοί Γιούνκερ: Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις προοπτικές μιας συμφωνίας με την Ελλάδα εν όψει του σημερινού Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «πρέπει να ξαναγυρίσουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα», ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας.
«Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» επανέλαβε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται».
«Η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επανεκκινήσουν. Τι ΕΕ θα ήμασταν αν σταματήσουμε να συζητάμε. Αλλά είναι «απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν «τρομοκράτες», πρόσθεσε.