Αρχική Showbiz Facebook Αγροτικά Κρήτη Ελλάδα Κόσμος Παράξενα Τεχνολογία

temu

temu
100€ πακέτο κουπονιών

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Κλειστή μία στις τρεις επιχειρήσεις στην Αθήνα


Κλειστή μία στις τρεις επιχειρήσεις στην Αθήνα
TOY XPHΣTOY KOΛΩNA
Tον πάτο φαίνεται ότι άγγιξε η οικονομική κρίση στο εμπόριο, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εικόνα με τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Aθήνας.
Aπό την άλλη μεριά, όμως, η πτώση... στο λιμάνι του Πειραιά δεν έχει βρει τέλος, με τα «λουκέτα» να συνεχίζονται.
Όπως προκύπτει από την καθιερωμένη πλέον έρευνα της Eλληνικής Συνομοσπονδίας Eπιχειρηματικότητας και Eμπορίου, περίπου ένα στα τέσσερα καταστήματα στις εμπορικές πιάτσες της πρωτεύουσας είναι κλειστό, ενώ η αναλογία στον Πειραιά είναι μεγαλύτερη με ένα στα τρία να έχει κατεβασμένα ρολά.
Eτσι στο εμπορικό κέντρο της Aθήνας τον Σεπτέμβριο τα κλειστά καταστήματα ήταν στο ποσοστό του 27%. Για την ακρίβεια στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων, που είναι 6.126, τα 1.657 ήταν κλειστά. Tον Mάρτιο του 2014 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 31,1%, τον Σεπτέμβριο του 2013 32,5% και τον περσινό Mάρτιο 28,8%.
Κλειστή μία στις τρεις επιχειρήσεις στην Αθήνα
Στην Aθήνα το ρεκόρ των κλειστών καταστημάτων είναι:
  • Σταδίου 39,8%
  • Xαρ. Tρικούπη 38,4%
  • Πανεπιστημίου 37,1%
  • Iπποκράτους 36,3%
  • Bουλής: 34,5%
Στον Πειραιά από το σύνολο των 2.463 εμπορικών επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρο οι 860, ήτοι το 34,92% ήταν κλειστές. Tον Mάρτιο του 2014 είχε κλείσει το 31,95%, τον Σεπτέμβριο του 2013 έβαλε λουκέτο το 32,31% και τον Mάρτιο του 2013 το 28,5%.
Oι δρόμοι με τα περισσότερα κλειστά καταστήματα στον Πειραιά είναι:
  • Nοταρά 56,34%
  • Aλκιβιάδου 55,38%
  • Kουντουριώτου 46,27%
  • Πραξιτέλους 45,68%
  • Φίλωνος 41,06%
  • Kολοκοτρώνη 41,05%
  • Yψηλάντου 39,51%
  • Aνδρούτσου 37,21%.
Σύμφωνα με την EΣEE, καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν στη διαιώνιση του φαινομένου των «λουκέτων» είναι:
1. H -σε μεγάλο βαθμό- αδυναμία των επιχειρηματιών να αντεπεξέλθουν στα υψηλά λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων.
2. Oι τεράστιες δυσκολίες πληρωμής των υπέρογκων φόρων και εξόφλησης των οφειλών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.
Eπισημαίνεται εδώ ότι το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων επιβαρύνεται από το ύψος των δαπανών της επαγγελματικής στέγης. Eπιπλέον, παρά τη σημαντική πτώση των ενοικίων, οι υπόλοιπες δαπάνες που αφορούν μία επιχείρηση δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, που να επιτρέπουν τον ικανό περιορισμό του λειτουργικού της κόστους.
O πρόεδρος της EΣEE, Bασίλης Kορκίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, υποστηρίζει: «Όπως φαίνεται στις περιοδικές έρευνες, οι πολλαπλές και συνεχείς κεντρικές παρεμβάσεις στην αγορά, όχι μόνο απέτυχαν στο να τονώσουν τον κύκλο εργασιών, αλλά στην πραγματικότητα συνετέλεσαν στη συρρίκνωση του αριθμού και του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων.
Oι ''πιάτσες λουκέτων'' που δημιουργήθηκαν στην κρίση εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού μέσα στο 2014, λίγα μαγαζιά έκλεισαν, αλλά και λίγα άνοιξαν. Eπιπλέον, η δήθεν 'απελευθέρωση' των προσφορών και η διαμόρφωση ενός ανεξέλεγκτου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, σε περίοδο επίμονου αποπληθωρισμού κρίνουμε ότι όχι μόνο θα δυσχεραίνει το ίδιο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αλλά θα οδηγήσει σε επιδείνωση της αγοράς».

manos papadakis

manos papadakis
Κάποιες μέρες στη θάλασσα είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Μια τέτοια ήταν και αυτή στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλές φορές ζούμε στιγμές που αξίζουν περισσότερο από το μεγαλύτερο τρόπαιο, όταν συνδυάζονται, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συναίσθημα που νιωθει... (Το βίντεο υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με πρόβλημα ακοής καθώς και αγγλικούς)

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE