ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Και ο Μπέκαμ στη μάχη κατά του Εμπολα


Και ο Μπέκαμ στη μάχη κατά του Εμπολα
Στη μάχη για την αντιμετώπιση της φονικής επιδημίας του Έμπολα στις χώρες της δυτικής Αφρικής ρίχνεται πλέον και ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποτελώντας το πρόσωπο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης της Unicef, τη στιγμή που η κατάσταση στη Λιβερία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις με τους νοσηλευτές να απειλούν με απεργία.

O Μπέκαμ στη μάχη κατά του Εμπολα - Δραματική η κατάσταση στη Λιβερία
Στόχος της εκστρατείας η κατανόηση της σημασίας της καθαριότητας από τους κατοίκους της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας. Στις περιοχές αυτές θα προβάλλονται βίντεο, όπου ο βετεράνος των γηπέδων θα δίνει συμβουλές για την καθημερινή υγιεινή του.

Την ίδια στιγμή στη Λιβερία, αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας να μην προχωρήσει σε απεργία μεσούσης της επιδημίας Έμπολα που έχει γονατίσει τη χώρα.
Το νοσηλευτικό προσωπικό της Λιβερίας προανήγγειλαν απεργία διεκδικώντας αύξηση του μηνιαίου επιδόματος επικινδυνότητας που καταβάλλεται σε όσους συμμετέχουν στη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από Έμπολα. Οι νοσηλευτές ζητούν επίσης προστατευτικό εξοπλισμό προστασίας και ασφάλιση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα θύματα από τον Έμπολα έχουν ξεπεράσει πλέον τους 4.000, ενώ η Λιβερία είναι η χώρα που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα με 2.136 νεκρούς και ακολουθεί η Σιέρα Λεόνε με 930 θύματα.
Ο υφυπουργός Υγείας της Λιβερίας Τόλμπερτ Νιένσα προειδοποίησε ότι η απεργία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους πάσχοντες από τον ιό και θα αναστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη μάχη κατά της επιδημίας.
Η λιβεριανή κυβέρνηση τονίζει ότι η κλίμακα της επιδημίας δεν επιτρέπει στις Αρχές να καταβάλλουν το ποσό του μηνιαίου επιδόματος επικινδυνότητας που είχε αρχικά συμφωνηθεί.
Οι νοσηλευτές διεκδικούν αύξηση του επιδόματος στα 552 ευρώ, ενώ στην παρούσα φάση το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται γύρω στα 390 ευρώ και καταβάλλεται επιπλέον βασικού μισθού μεταξύ 157 ευρώ 236 ευρώ. Μέχρι σήμερα 95 συνάδελφοί τους έχουν πεθάνει από τον ιό.
Είναι αξιοσημείωτο πως στη Λιβερία έχουν αναβληθεί ο προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές διότι ο συνωστισμός στα εκλογικά τμήματα θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Στη χώρα, αλλά και στη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, παρατηρούνται πλέον ελλείψεις στην αγορά τροφίμων.