ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Επαιρνε σύνταξη χηρείας επί 14 χρόνια αν και είχε ξαναπαντρευτεί!


Επαιρνε σύνταξη χηρείας επί 14 χρόνια αν και είχε ξαναπαντρευτεί!
Δικογραφία σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος 83χρονου, που ενώ είχε ξαναπαντρευτεί λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ.

Ο 83χρονος ενώ είχε συνάψει δεύτερο γάμο, δεν τον είχε δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίσει επί 14 χρόνια να παίρνει παράνομα σύνταξη χηρείας.
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 83χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.
Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα περίπου 14 ετών (Δεκέμβριος του 1999 έως και Φεβρουάριος του 2014) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α. τουλάχιστον 36.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.