ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

897 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και 368 άνθρωποι....

Γαλλία: Έκαψαν 897 αυτοκίνητα κατά τους εορτασμούς της εθνικής επετείου

Από τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τους εορτασμούς της 13ης και 14ης Ιουλίου στη Γαλλία 368 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και κάηκαν συνολικά 897 αυτοκίνητα.
Συνολικά 897 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και 368 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση τις νύχτες της 13ης και 14ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, το οποίο έκρινε ότι η σημαντική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου συνέβαλε στον περιορισμό των επεισοδίων.
Ο αριθμός των οχημάτων που πυρπολήθηκαν είναι ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο όπου 855 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ενώ οι κρατήσεις προσώπων, 368 στον αριθμό, καταγράφουν σημαντική πτώση σε σύγκριση με τις 577 τον περασμένο χρόνο.
«Η πολύ σημαντική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, στις οποίες ο Ζεράρ Κολόμπ θέλει να αποτίσει ιδιαίτερο φόρο τιμής, επέτρεψε στο να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των περιστατικών, ιδίως οι συμπλοκές σε δημόσιους δρόμου που ξέσπασαν στο περιθώριο των εορτασμών για την 14η Ιουλίου» υπογράμμισε ο Πιερ Ενρί Μπραντέ, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.
«Κατά τη διάρκεια πολλών περιστατικών αστικής βίας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας βρέθηκαν στο στόχαστρο ανυπόφορων επιθέσεων, οι δράστες των οποίων θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως ακριβώς θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες των εμπρησμών οχημάτων, που είναι πολύ περισσότεροι» συνέχισε ο Μπραντέ.
«Στους 13 αστυνομικούς και στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν τις δύο τελευταίες νύχτες», ο υπουργός προσφέρει την «πλήρη του στήριξη», τόνισε ο αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: