ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Μια νέα ισπανική ποικιλία θέλει να επιβληθεί στην υπέρπυκνη φύτευση ελιάς




Αν και ο ισπανικός ελαιώνας δοκιμάζεται φέτος σκληρά από την κλιματική αλλαγή η οποία απειλεί κυρίως το μοντέλο της υπέρπυκνης φύτευσης, ωστόσο, δεν παύουν οι Ισπανοί ερευνητές να αναζητούν νέες ποικιλίες προσαρμοσμένες σε αυτόν ακριβώς τον τύπο καλλιέργειας. 

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην Olimerca ότι η εταιρεία BALAM Agriculture και το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασαν μια νέα ποικιλία την «Sultana», η οποία, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται, θα φέρει επανάσταση στους ελαιώνες υπέρπυκνης φύτευσης.


Η «Sultana» είναι το γονότυπο αποτέλεσμα της διασταύρωσης της ποικιλίας «Arbosana» με την «Sikitita», η οποία με τη σειρά της είναι το αποτέλεσμα μιας άλλης διασταύρωσης μεταξύ των ποικιλιών «Picual» και «Arbequina». 

Σύμφωνα πάντοτε με κατασκευαστές της νέας ποικιλίας, η «Sultana» θα συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα των επί μέρους ''γονέων'' της.


 Συγκεκριμένα, θα χαρακτηρίζεται από την άμεση ωρίμανση και την πρώιμη έναρξη της παραγωγής της. Έχει υψηλή ελαιοπεριεκτικότητα. Ο ελαιόκαρπος είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ποικιλίες και προσαρμόζεται τέλεια στην καλλιέργεια υψηλής πυκνότητας. Επιπλέον, το παραγόμενο ελαιόλαδο είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Τέλος, επειδή πρόκειται για μια πολύ πρώιμη ποικιλία, θα επιτρέπει στον παραγωγό να τοποθετεί το προϊόν στην αγορά πριν από τα ελαιόλαδα των άλλων ποικιλιών.
Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσες από τις παραπάνω εξαγγελίες θα αποδειχθούν τελικά βάσιμες.


 Όμως, για μια ακόμη φορά δεν μπορεί κανείς να μην θαυμάσει αυτή τη χώρα για τον οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο που κινείται βασιζόμενη στους επιστήμονες που διαθέτει επενδύοντας σε ευρύτερες συνεργασίες, με στόχο όχι απλά να προβλέψουν το μέλλον αλλά να το δημιουργήσουν οι ίδιοι. 


Μήνυμα από την ομάδα του 3w ... Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο! Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !! .

Δεν υπάρχουν σχόλια: