ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Ξύδι από κόκκινο κρασί... Τα οφέλη του για την υγεία...




Η φυσιολογική κατάληξη ενός κρασιού που δεν καταναλώνεται, είναι να γίνει ξύδι. Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό είναι ο αέρας, η θερμοκρασία και η μαγιά του ξυδιού.

Η φυσιολογική κατάληξη ενός κρασιού που δεν καταναλώνεται, είναι να γίνει ξύδι. Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό είναι ο αέρας, η θερμοκρασία και η μαγιά του ξυδιού.

Η περιεκτικότητα του ξυδιού σε οξικό οξύ βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ωφελεί την καρδιά, ενώ τα αντιοξειδωτικά του προστατεύουν την επιδερμίδα.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση ξυδιού από κόκκινο κρασί.


Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Το οξικό οξύ που περιέχει το ξύδι από κόκκινο κρασί επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων και αυξάνει την απορρόφηση της γλυκόζης. Η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες ποσότητες γλυκόζης στο αίμα και διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση δύο κουταλιών της σούπας ξυδιού από κόκκινο κρασί πριν από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, μειώνει τα σάκχαρο του αίματος κατά 64% και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη κατά 34%. Αν πίνετε την ίδια ποσότητα πριν τον ύπνο επί δύο συνεχόμενες ημέρες, μειώνονται τα επίπεδα του σακχάρου νηστείας κατά 6%.

Προστατεύει το δέρμα: Το ξύδι από κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από βλάβες του δέρματος και μολύνσεις. Ο τύπος και η ποιότητα του ξιδιού καθορίζουν τις ποσότητες ανθοκυανινών που προστατεύουν το σώμα από αυτές τις καταστάσεις. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Science Direct, η ρεσβερατρόλη που περιέχει το ξύδι από κόκκινο κρασί καταπολεμά το μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου. Το οξικό οξύ καταπολεμά επίσης τις λοιμώξεις του δέρματος. Στην αρχαιότητα το ξίδι από κόκκινο κρασί χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αυτιού, του θώρακα και του ουροποιητικού.


Συμβάλλει στην απώλεια βάρους: Το οξικό οξύ μειώνει την αποθήκευση λίπους και την όρεξη και προκαλεί ταχύτερες καύσεις. Διατηρεί για περισσότερη ώρα το φαγητό στο στομάχι, επιτρέποντας στο σώμα να απελευθερώνει γκρελίνη, η οποία οποία ικανοποιεί τις λιγούρες. Μελέτη διαπίστωσε ότι παχύσαρκοι που έπιναν καθημερινά ρόφημα με ξίδι έχασαν βάρος σε διάστημα 12 εβδομάδων αλλά και λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Ωφελεί την υγεία της καρδιάς: Τόσο το οξικό οξύ, όσο και η ρεσβερατρόλη του ξιδιού από κόκκινο κρασί, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνουν τη φλεγμονή και τη δημιουργία θρόμβων και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Η ρεσβερατρόλη είναι πολυφαινόλη που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: Medical Daily


Μήνυμα από την ομάδα του 3w ... Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο! Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !! .

Δεν υπάρχουν σχόλια: