.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Το δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση των 600 δισ. ευρώ...

Σχετική εικόνα

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο κήρυξε απαράδεκτη τη δίκη του Αρτέμη Σώρρα και ενός συνεργάτη του στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που αφορά τους ισχυρισμούς τους ότι διαχειρίζονται τεράστιο χρηματικό ποσό.


Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση των περίφημων 600 δισ. ευρώ, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τον Σώρρα και τον συγκατηγορούμενο του. Τότε, το δικαστήριο είχε δεχθεί τους ισχυρισμούς του, καταζητούμενου πλέον, Αρτέμη Σώρρα, ότι διαχειρίζεται το εν λόγω ποσό.Η απόφαση εκείνη είχε καταστεί αμετάκλητη, καθώς δεν ασκήθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών έφεση υπέρ του νόμου από την Εισαγγελία, παράλειψη που επικαλέστηκε σήμερα το δικαστήριο για να μην δεχθεί την αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Ανάλογη θέση πήρε και ο εισαγγελέας Έδρας ο οποίος είπε: «Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησής τους, αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους».


Άρειος Πάγος: Ο Σώρρας δεν έχει τα 600 δισεκατομμύρια
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υπόθεση αναιρέθηκε, μόνο προκειμένου να αφαιρεθεί από τη νομολογία της αθωωτικής απόφασης το σκεπτικό που αποδίδει διαχείριση του περίφημου ποσού στον Σώρρα και όχι για να εισαχθεί και πάλι σε δίκη.


Την δίκη παρακολούθησαν δεκάδες οπαδοί του φορέα, οι οποίοι όταν άκουσαν την απόφαση επιδοκίμασαν τον δικαστή και τον εισαγγελέα με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιοι».

Μετά το πέρας της διαδικασίας και εν μέσω συνθημάτων υπέρ του καταζητούμενου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο συνήγορός του, μίλησε σε συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δικαστική απόφαση στην κάτω πλατεία του κτιριακού συμπλέγματος της Ευελπίδων.


Νωρίτερα, ο συνήγορος του Σώρρα είχε έντονο διαπληκτισμό με τον εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την απόρριψη ενστάσεων. 
Ο συνήγορος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα, μετά από πολύωρη διακοπή της δίκης, να ανέβει στην Έδρα άλλος εισαγγελικός λειτουργός.Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.