ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

ΣΟΚ !!! Η έκκληση μιας μαμάς και οι σπαραχτικές εικόνες του μωρού της!!!!



Μια ιστορία όπως την δημοσίευσε δημοσίως η μητέρα του μωρού. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντικρίζεις τις φωτογραφίες του 11μηνου αυτού μωρού, που προσβλήθηκε από τον ιό της.........
ανεμοβλογιάς. 

Ο Elijah ή Eli όπως είναι το χαϊδευτικό του, είναι πολύ μικρός για να εμβολιαστεί μιας και το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν επιτρέπεται να γίνει πριν τον 12ο με 15ο μήνα. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και του σώματος του έχει καλυφθεί από επίπονες φουσκάλες και πληγές κι αυτό σε διάστημα μόλις μιας βδομάδας απ' την εκδήλωση του ιού. 

Δυστυχώς όμως λόγω του ιού της ανεμοβλογιάς ο Έλι παρουσίασε και μια δευτερεύουσα μόλυνση, πράγμα που ανάγκασε τους γονείς του να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο αφού το μωρό αδυνατούσε πλέον να καταπιεί.

Γιατί συνέβη όμως αυτό; 

Σύμφωνα με την Kayley Bruke τη μητέρα του μωρού οφείλεται στο ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλώνεται πολύ εύκολα μιας και είναι άκρως μεταδοτικός.

"Το φτωχό μας αγόρι είναι πολύ μικρό για να εμβολιαστεί", έγραψε η μητέρα του στο facebook και σφίχτηκε η καρδιά μας όταν αντικρίσαμε και εμείς τις φωτογραφίες και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί αυτό. 


"Εμβολιάστε τα παιδιά σας, γονείς..." Τόνιζε το μήνυμα της "Σκεφτείτε το ρίσκο στο οποίο βάζετε άλλα, ανυπεράσπιστα παιδιά, που είναι

πολύ μικρά για να εμβολιαστούν"

Είναι σπάνιο για ένα τόσο μικρό παιδί να κολλήσει ανεμοβλογιά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, τα περισσότερα μωρά λαμβάνουν αντισώματα από τη μητέρα τους όσο ακόμα βρίσκονται στη μήτρα, τα οποία και θα τα προστατέψουν από τον ιό, για το πρώτο έτος της ζωής τους οπότε και μετά μπορούν να εμβολιαστούν. 


Ένας δεύτερος εμβολιασμός θα χρειαστεί στην ηλικία των 10 με 15 ετών. Παρόλα αυτά επειδή η ανεμοβλογιά είναι άκρως μεταδοτική και μπορεί να περάσει από άτομο σε άτομο -ειδικά ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί- με μεγάλη ευκολία, είναι πιθανό κάποια μωρά να εμφανίσουν ήπια συμπτώματα του ιού. σε σπάνιες όμως περιπτώσεις , ακόμα και τα πιο υγιή μωρά και παιδιά θα εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές, ανάμεσα στις οποίες: η πνευμονία, η εγκεφαλίτιδα, η βακτηριακή μόλυνση του δέρματος, κλπ.


Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων, σχεδόν, σε όλα τα παιδιά και είναι κατά 85% αποτελεσματικό, στο να αποτρέπει την εμφάνιση ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων.

Ο Elijah εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από μια αγωνιώδη εβδομάδα όταν παρουσίασε και μια δευτερεύουσα μόλυνση λόγω της ανεμοβλογιάς και χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς τόσο η μητέρα του όσο και η 3χρονη αδερφή του κόλλησαν επίσης ανεμοβλογιά. ευτυχώς η αδερφή του είχε ήδη εμβολιαστεί και έτσι στην περίπτωση της τα συμπτώματα ήταν ήπια, για τη μητέρα πάντως τα συμπτώματα ήταν φανερά καθώς δυσκολευόταν να φάει και να καταπιεί και χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή.

Η ανεμοβλογιά για έναν ενήλικα είναι τόσο άσχημη και τόσο επίπονη, που πραγματικά θα προτιμούσα μια γέννα χωρίς επισκληρίδιο σχολίασε η μητέρα του παιδιού κλείνοντας το μήνυμα της και πρόσθεσε πως "Είστε πραγματικά ανόητοι αν δεν κάνετε εμβόλια στα παιδιά σας.."




Δεν υπάρχουν σχόλια: