.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΟΚ !!! Η έκκληση μιας μαμάς και οι σπαραχτικές εικόνες του μωρού της!!!!Μια ιστορία όπως την δημοσίευσε δημοσίως η μητέρα του μωρού. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντικρίζεις τις φωτογραφίες του 11μηνου αυτού μωρού, που προσβλήθηκε από τον ιό της.........
ανεμοβλογιάς. 

Ο Elijah ή Eli όπως είναι το χαϊδευτικό του, είναι πολύ μικρός για να εμβολιαστεί μιας και το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν επιτρέπεται να γίνει πριν τον 12ο με 15ο μήνα. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και του σώματος του έχει καλυφθεί από επίπονες φουσκάλες και πληγές κι αυτό σε διάστημα μόλις μιας βδομάδας απ' την εκδήλωση του ιού. 

Δυστυχώς όμως λόγω του ιού της ανεμοβλογιάς ο Έλι παρουσίασε και μια δευτερεύουσα μόλυνση, πράγμα που ανάγκασε τους γονείς του να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο αφού το μωρό αδυνατούσε πλέον να καταπιεί.

Γιατί συνέβη όμως αυτό; 

Σύμφωνα με την Kayley Bruke τη μητέρα του μωρού οφείλεται στο ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλώνεται πολύ εύκολα μιας και είναι άκρως μεταδοτικός.

"Το φτωχό μας αγόρι είναι πολύ μικρό για να εμβολιαστεί", έγραψε η μητέρα του στο facebook και σφίχτηκε η καρδιά μας όταν αντικρίσαμε και εμείς τις φωτογραφίες και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί αυτό. 


"Εμβολιάστε τα παιδιά σας, γονείς..." Τόνιζε το μήνυμα της "Σκεφτείτε το ρίσκο στο οποίο βάζετε άλλα, ανυπεράσπιστα παιδιά, που είναι

πολύ μικρά για να εμβολιαστούν"

Είναι σπάνιο για ένα τόσο μικρό παιδί να κολλήσει ανεμοβλογιά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, τα περισσότερα μωρά λαμβάνουν αντισώματα από τη μητέρα τους όσο ακόμα βρίσκονται στη μήτρα, τα οποία και θα τα προστατέψουν από τον ιό, για το πρώτο έτος της ζωής τους οπότε και μετά μπορούν να εμβολιαστούν. 


Ένας δεύτερος εμβολιασμός θα χρειαστεί στην ηλικία των 10 με 15 ετών. Παρόλα αυτά επειδή η ανεμοβλογιά είναι άκρως μεταδοτική και μπορεί να περάσει από άτομο σε άτομο -ειδικά ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί- με μεγάλη ευκολία, είναι πιθανό κάποια μωρά να εμφανίσουν ήπια συμπτώματα του ιού. σε σπάνιες όμως περιπτώσεις , ακόμα και τα πιο υγιή μωρά και παιδιά θα εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές, ανάμεσα στις οποίες: η πνευμονία, η εγκεφαλίτιδα, η βακτηριακή μόλυνση του δέρματος, κλπ.


Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων, σχεδόν, σε όλα τα παιδιά και είναι κατά 85% αποτελεσματικό, στο να αποτρέπει την εμφάνιση ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων.

Ο Elijah εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από μια αγωνιώδη εβδομάδα όταν παρουσίασε και μια δευτερεύουσα μόλυνση λόγω της ανεμοβλογιάς και χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς τόσο η μητέρα του όσο και η 3χρονη αδερφή του κόλλησαν επίσης ανεμοβλογιά. ευτυχώς η αδερφή του είχε ήδη εμβολιαστεί και έτσι στην περίπτωση της τα συμπτώματα ήταν ήπια, για τη μητέρα πάντως τα συμπτώματα ήταν φανερά καθώς δυσκολευόταν να φάει και να καταπιεί και χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή.

Η ανεμοβλογιά για έναν ενήλικα είναι τόσο άσχημη και τόσο επίπονη, που πραγματικά θα προτιμούσα μια γέννα χωρίς επισκληρίδιο σχολίασε η μητέρα του παιδιού κλείνοντας το μήνυμα της και πρόσθεσε πως "Είστε πραγματικά ανόητοι αν δεν κάνετε εμβόλια στα παιδιά σας.."
Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.