.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η τελευταία συναυλία των Black SabbathΈνα αποχαιρετιστήριο χρονικό των Black Sabbath στους φανατικούς ακροατές τους θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο. 

Το «End of the End» καταγράφει την τελευταία συναυλία του μέταλ συγκροτήματος στο «σπίτι τους» στο Genting Arena, και περιλαμβάνει αρκετά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια καθώς και ανέκδοτες ιστορίες που αφηγούνται τα ίδια μέλη των Black Sabbath.

«Τελειώνουμε οριστικά, στο Μπέρμιγχαμ. Δεν θα ξαναμαζευτούμε μετά από πέντε χρόνια αποδίδοντας την επανεμφάνιση σε κάποια απαίτηση του κοινού», ξεκαθάριζε στις 4 Φεβρουαρίου ο τραγουδιστής Όζι Όσμπουρν.Το βρετανικό συγκρότημα, ιδρύθηκε το 1968 από τον Όσμπορν, τον Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και το ντράμερ Μπιλ Γουόρντ αλλά από το 1979 και έπειτα η σύνθεση της μπάντας υπέστη πολυάριθμες αλλαγές, με μοναδικό σταθερό μέλος τον Αϊόμι.Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες που είχαν κατά καιρούς περάσει από το συγκρότημα ήταν ο Ίαν Γκίλαν των Deep Purple, ο Κόζι Πάουελ, ο Γκλεν Χιουζ (Rainbow και Whitesnake) και ο Βίνι Άπις των Dio. 
Μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin αποτέλεσαν επί της ουσίας τους εμπνευστές της heavy metal μουσικήςΤο 1969, οι Black Sabbath κόντεψαν να διαλυθούν πριν καν ηχογραφήσουν στο στούντιο το πρώτο τους τραγούδι, όταν ο κιθαρίστας Τόνι Αϊόμι σκέφτηκε να φύγει από τη μπάντα και να παίξει για τους ήδη διάσημους Jethro Tull, αλλά τελικά άλλαξε γρήγορα γνώμη. 

Αν και ο Όζι Όσμπορν αποχώρησε επισήμως το 1979, πρακτικά απείχε από τις κοινές πρόβες ήδη από το 1977, αναγκάζοντας το συγκρότημα να ζητήσει τη βοήθεια του τραγουδιστή των Savoy Brown, Dave Walker, για μία προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση εκείνη την χρονιά. 

Η αντικατάσταση του Όσμπορν από τον Ρόνι Τζέιμς Ντίο προτάθηκε αρχικά από την κόρη του μάντατζερ της μπάντας Σάρον Αρντέν, η οποία παντρεύτηκε τον Όζμπορν το 1982 και έκανε μαζί του τρία παιδιά.


«Είναι τόσο δύσκολο να πούμε αντίο στους πιστούς οπαδούς μας (...) Τον πρώτο καιρό ούτε που φανταζόμασταν ότι 49 χρόνια αργότερα θα ήμασταν πάλι εδώ για να δώσουμε την τελευταία συναυλία στο «σπίτι μας», σχολιάζουν τα μέλη του συγκροτήματος.


Στο ντοκιμαντέρ, μουσικό υλικό από ηχογραφήσεις που δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν εναλλάσσονται με αποσπάσματα απροόπτων επί σκηνής. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες κινηματογραφικές αίθουσες, μέχρι την ημέρα προβολής του ντοκιμαντέρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.