Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σας

Booking.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΤΙΚΗ ΓΗ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΙΝΙΑΚΑΚΗΣ!!!!!«Αθάνατος»…

Αυτή η φωνή ακούστηκε σήμερα πέρα ως πέρα στον κάμπο της Μεσαράς, κατά τη διάρκεια της υποδοχής και του ενταφιασμού των οστών του ήρωα καταδρομέα Στυλιανού Πρινιανάκη, στην πάτρια γη, στα χώματα του χωριού του, των Στόλων του Δήμου Γόρτυνας.
Μάτια δακρυσμένα, στόματα βουβά, σε ένα ραντεβού με την ιστορία που περίμενε το αντάμωμα 42 χρόνια μετά…
Ήταν αποφράδα ημέρα της 22ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, όταν από Ελληνικά πυρά, λόγω λάθους, κατέπεσε το Ελληνικό NORATLAS που μετέφερε καταδρομείς στο νησί για να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς.
Το τραγικό αυτό λάθος (παράλειψη) της αεράμυνας του αεροδρομίου κόστισε την απώλεια ζωής σε 4 αεροπόρους, 29 καταδρομείς και τον τραυματισμό 11 ακόμα καταδρομέων.
Ανάμεσα στα παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους και ο καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης από τους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας, τα οστά του οποίου βρέθηκαν στην Κύπρο…
Ο πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74" ήταν αυτός που συντόνισε την επιστροφή των οστών του Μεσαρίτη ήρωα!
Σήμερα στους Στόλους τον υποδέχτηκε η μητέρα του και τα αδέρφια του, τον υποδέχτηκε όλο το χωριό, μα και πολίτες απ΄  όλη τη Μεσαρά.
Ήταν παρόντες πάρα πολλοί αιρετοί άρχοντες του τόπου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου, Μ. Συντιχάκης, Στ. Δανέλλης και Κ. Μπαρμπαρούσης,  οι Δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού κ. Ν. Σχοιναράκης και Γ. Αρμουτάκης, οι εκπρόσωποι του Ευρωβουλευτή κ. Μ. Κεφαλογιάννη κ. Σ. και Κ. Κεφαλογιάννης, ο τ. βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γρ. Μακαρώνας ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμένου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κ. Πατακός, ο Διοικητής της ΣΕΑΠ Ηρακλείου κ.α
Στις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Προηγήθηκε η υποδοχή του ήρωα με στρατιωτικό άγημα, και τη μπάντα του Ναυστάθμου Σούδας!
Ακολούθησε η ονομασία της κεντρικής πλατείας των Στόλων, ως πλατεία «Στυλιανού Εμμ. Πρινιανάκη καταδρομέα», ενώ τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έκανε ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης.
Στη συνέχεια σύσσωμο το εκκλησίασμα μετέβηκε στο κοιμητήριο του χωριού, όπου έγινε ο ενταφιασμός του με το κλάμα της μάνας του να σκεπάζει κάθε ήχο και να ραγίζει καρδιές…
Σαν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος οι πυροβολισμοί από τα όπλα των φαντάρων ακούστηκαν ως ύστατο χαίρε μαζί με την κραυγή «αθάνατος» να βγαίνει ως τα ουράνια!
Τέλος η οικογένεια και ο Δήμος Γόρτυνας που είχε την ευθύνη της τελετής μαζί με τη ΣΕΑΠ, παρέθεσαν γεύμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Λουρών!Δημοσίευση σχολίου

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.