ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΤΙΚΗ ΓΗ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΙΝΙΑΚΑΚΗΣ!!!!!



«Αθάνατος»…

Αυτή η φωνή ακούστηκε σήμερα πέρα ως πέρα στον κάμπο της Μεσαράς, κατά τη διάρκεια της υποδοχής και του ενταφιασμού των οστών του ήρωα καταδρομέα Στυλιανού Πρινιανάκη, στην πάτρια γη, στα χώματα του χωριού του, των Στόλων του Δήμου Γόρτυνας.
Μάτια δακρυσμένα, στόματα βουβά, σε ένα ραντεβού με την ιστορία που περίμενε το αντάμωμα 42 χρόνια μετά…
Ήταν αποφράδα ημέρα της 22ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, όταν από Ελληνικά πυρά, λόγω λάθους, κατέπεσε το Ελληνικό NORATLAS που μετέφερε καταδρομείς στο νησί για να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς.
Το τραγικό αυτό λάθος (παράλειψη) της αεράμυνας του αεροδρομίου κόστισε την απώλεια ζωής σε 4 αεροπόρους, 29 καταδρομείς και τον τραυματισμό 11 ακόμα καταδρομέων.
Ανάμεσα στα παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους και ο καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης από τους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας, τα οστά του οποίου βρέθηκαν στην Κύπρο…
Ο πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74" ήταν αυτός που συντόνισε την επιστροφή των οστών του Μεσαρίτη ήρωα!
Σήμερα στους Στόλους τον υποδέχτηκε η μητέρα του και τα αδέρφια του, τον υποδέχτηκε όλο το χωριό, μα και πολίτες απ΄  όλη τη Μεσαρά.
Ήταν παρόντες πάρα πολλοί αιρετοί άρχοντες του τόπου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου, Μ. Συντιχάκης, Στ. Δανέλλης και Κ. Μπαρμπαρούσης,  οι Δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού κ. Ν. Σχοιναράκης και Γ. Αρμουτάκης, οι εκπρόσωποι του Ευρωβουλευτή κ. Μ. Κεφαλογιάννη κ. Σ. και Κ. Κεφαλογιάννης, ο τ. βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γρ. Μακαρώνας ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμένου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κ. Πατακός, ο Διοικητής της ΣΕΑΠ Ηρακλείου κ.α
Στις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Προηγήθηκε η υποδοχή του ήρωα με στρατιωτικό άγημα, και τη μπάντα του Ναυστάθμου Σούδας!
Ακολούθησε η ονομασία της κεντρικής πλατείας των Στόλων, ως πλατεία «Στυλιανού Εμμ. Πρινιανάκη καταδρομέα», ενώ τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έκανε ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης.
Στη συνέχεια σύσσωμο το εκκλησίασμα μετέβηκε στο κοιμητήριο του χωριού, όπου έγινε ο ενταφιασμός του με το κλάμα της μάνας του να σκεπάζει κάθε ήχο και να ραγίζει καρδιές…
Σαν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος οι πυροβολισμοί από τα όπλα των φαντάρων ακούστηκαν ως ύστατο χαίρε μαζί με την κραυγή «αθάνατος» να βγαίνει ως τα ουράνια!
Τέλος η οικογένεια και ο Δήμος Γόρτυνας που είχε την ευθύνη της τελετής μαζί με τη ΣΕΑΠ, παρέθεσαν γεύμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Λουρών!



















Δεν υπάρχουν σχόλια: