ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Φυλακή ή πρόστιμο για ένα τροχαίο που έγινε το 2003 στην Κρήτη!!!!


Ο Πολ Ράιτ ήταν σε διακοπές στην Κρήτη το 2003, όταν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Και τώρα, 13 χρόνια μετά, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης!
Ο Ράιτ είχε αφεθεί ελεύθερος το 2003, μετά από την κατάθεση που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία για το συμβάν. Τον Μάρτιο όμως του τρέχοντος έτους, συνελήφθη, αφού καταδικάστηκε εν αγνοία του από ελληνικό δικαστήριο για βόλτα με κλεμμένο αυτοκίνητο και εγκληματική βλάβη.
Ο Ράιτ αντιμετωπίζει £ 3.500 πρόστιμο ή 15 μήνες φυλάκιση. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την περίπτωση του κ Ράιτ.
Το χρονικό
Ο  Πολ Ράιτ ήταν διακοπές με φίλους στα Μάλια της Κρήτης, όταν μπήκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν Έλληνα μπάρμαν.
Ισχυρίζεται οτι ο φίλος του τράκαρε και έφυγε αφήνοντάς τον να εξηγήσει τη ζημιά. «Μπήκα στο αυτοκίνητο μαζί του, οδηγούσε σα τρελός, τράκαρε ένα σκούτερ και έφυγε!», είπε ο κ Ράιτ.
Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε περίπου 700 ευρώ από το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Ράιτ, και απείλησε οτι θα ζητήσει περισσότερα.
Ο Ράιτ επέστρεψε από τις διακοπές στο σπίτι του. Πριν λίγους μήνες, συνελήφθη από την Αστυνομια στην  Βόρεια Ουαλία, καθώς ενημερώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
«Σοκαρίστηκα», είπε. "Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους διαδικασία που να σε ενημερώνει για την κλήτευση, να σε ενημερώνει για το τι συμβαίνει. Δεν είχα καν την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου."
Ο Ράιτ δεν είναι σε θέση να εργαστεί λόγω ενός προβλήματος που έχει στην σπονδυλική στήλη του και δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο.
Ο δικηγόρος του, παλεύει την έκδοση του και η υπόθεσή του Ράιτ, υποστηρίζεται από τον βουλευτή David Hanson, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι άδικο για ένα άτομο να καταδικαστεί ερήμην του και να μην έχει καμμία ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.  "Υπάρχουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν," είπε ο κ Hanson.
Ο Ράιτ κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αλλάξει τον τρόπο που εξετάζει τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Ανέφερε ότο χώρες όπως η Ελλάδα, με την απειλή της φυλακής αναγκάζει ξένους  που έχουν καταδικαστεί ερήμην τους να πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα.
Ο Ράιτ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο  Westminster  την 1η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: