Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σας

Booking.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Φυλακή ή πρόστιμο για ένα τροχαίο που έγινε το 2003 στην Κρήτη!!!!


Ο Πολ Ράιτ ήταν σε διακοπές στην Κρήτη το 2003, όταν είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Και τώρα, 13 χρόνια μετά, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης!
Ο Ράιτ είχε αφεθεί ελεύθερος το 2003, μετά από την κατάθεση που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία για το συμβάν. Τον Μάρτιο όμως του τρέχοντος έτους, συνελήφθη, αφού καταδικάστηκε εν αγνοία του από ελληνικό δικαστήριο για βόλτα με κλεμμένο αυτοκίνητο και εγκληματική βλάβη.
Ο Ράιτ αντιμετωπίζει £ 3.500 πρόστιμο ή 15 μήνες φυλάκιση. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την περίπτωση του κ Ράιτ.
Το χρονικό
Ο  Πολ Ράιτ ήταν διακοπές με φίλους στα Μάλια της Κρήτης, όταν μπήκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν Έλληνα μπάρμαν.
Ισχυρίζεται οτι ο φίλος του τράκαρε και έφυγε αφήνοντάς τον να εξηγήσει τη ζημιά. «Μπήκα στο αυτοκίνητο μαζί του, οδηγούσε σα τρελός, τράκαρε ένα σκούτερ και έφυγε!», είπε ο κ Ράιτ.
Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε περίπου 700 ευρώ από το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Ράιτ, και απείλησε οτι θα ζητήσει περισσότερα.
Ο Ράιτ επέστρεψε από τις διακοπές στο σπίτι του. Πριν λίγους μήνες, συνελήφθη από την Αστυνομια στην  Βόρεια Ουαλία, καθώς ενημερώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
«Σοκαρίστηκα», είπε. "Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους διαδικασία που να σε ενημερώνει για την κλήτευση, να σε ενημερώνει για το τι συμβαίνει. Δεν είχα καν την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου."
Ο Ράιτ δεν είναι σε θέση να εργαστεί λόγω ενός προβλήματος που έχει στην σπονδυλική στήλη του και δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο.
Ο δικηγόρος του, παλεύει την έκδοση του και η υπόθεσή του Ράιτ, υποστηρίζεται από τον βουλευτή David Hanson, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι άδικο για ένα άτομο να καταδικαστεί ερήμην του και να μην έχει καμμία ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.  "Υπάρχουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν," είπε ο κ Hanson.
Ο Ράιτ κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αλλάξει τον τρόπο που εξετάζει τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Ανέφερε ότο χώρες όπως η Ελλάδα, με την απειλή της φυλακής αναγκάζει ξένους  που έχουν καταδικαστεί ερήμην τους να πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα.
Ο Ράιτ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο  Westminster  την 1η Νοεμβρίου.
Δημοσίευση σχολίου

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.