ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Το «βιβλιαράκι» της εφορίας - Ο αναλυτικός οδηγός για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων σε pdf


Το «βιβλιαράκι» της εφορίας - Ο αναλυτικός οδηγός για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων σε pdf

Τον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015, εξέδωσε η Γενική Γραμματείας Εσόδων.
Το γνωστό «βιβλιαράκι» είναι ένας χρήσιμος οδηγός για λογιστές και απλούς πολίτες που θέλουν να συμπληρώσουν τη δήλωση χωρίς λάθη που θα οδηγούσαν σε περισσότερους φόρους.
Οπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα ο γενικός γραμματέας Γ. Πιστιλής, συνεχίζεται και φέρος η προ-συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία που συλλέγονται ηλεκτρονικά από εργοδότες, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της ορθότητας των προσυμπληρωμένων στοιχείων είναι χρήσιμος. Ειδικά στις περιπτώσεις ασυμφωνίας βεβαιώσεων αποδοχών σε μισθωτούς, συνταξιούχους ή επιτηδευματίες, είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που χορήγησαν τη βεβαίωση.
Από φέτος μπορούν να υποβάλουν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος τα μέρη Συμφώνουν Συμβίωσης εφόσον έχουν ενημερώσει σχετικά το Τμήμα - Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με την απαιτούμενη δήλωση μεταβολής.
Επίσης, συνεχίζεται να προβλέπεται και φέτρος επιπλέον μείωση φόρου 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ αλλά χωρις την υποχρέως συμπλήρωσης αποδείξεων. Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για την αγορά φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: