.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνελήφθη στο Κιλκίς σκοπιανός έμπορος όπλων, καταζητείτο από την InterpolΈνας από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους όπλων της Ευρώπης συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς, λίγη ώρα αφού είχε περάσει στη χώρα μας από το μεθοριακό σταθμό στους Ευζώνους Κιλκίς.
Πρόκειται για τον 41χρονο Σκοπιανό B.M., ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση που μετέφερε όπλα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου έτους από τα Σκόπια στο Κόσοβο. Έκτοτε, αναζητούνταν από την Interpol μαζί με συνεργούς του. Όπως αναφέρεται στην έκθεση σύλληψής του, φέρεται να είχε «ενεργό ρόλο» στην εγκληματική οργάνωση που είχε συνδέσμους σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και για τουλάχιστον πέντε μήνες εφοδίαζε με βαρύ οπλισμό το Κόσοβο.
Σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Αποστολής Ηνωμένων Εθνών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προσπάθησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να περάσει με το διαβατήριό του στην Ελλάδα από σημείο στο οποίο εκτιμούσε ότι οι έλεγχοι είναι ελαστικοί λόγω της λειτουργίας καζίνου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κιλκίς.
Έτσι, θεώρησε ότι θα περάσει απαρατήρητος ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες που περνούν τις Παρασκευές στα Σκόπια και επιστρέφουν λίγες ώρες μετά. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ωστόσο, τον εντόπισαν μέσω της ερυθράς αγγελίας και τον συνέλαβαν σε περιοχή του Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β.Μ. είπε στους αστυνομικούς ότι προορισμός του ήταν η Χαλκιδική, όπου είχε προγραμματίσει να κάνει διακοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται από αξιωματικούς της Ασφάλειας σε συνεργασία με αξιωματούχους της Interpol. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.