Αρχική Showbiz Facebook Αγροτικά Κρήτη Ελλάδα Κόσμος Παράξενα Τεχνολογία

Αφράτα ψωμάκια


  • Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 30 γρ. γάλα χλιαρό
  • 15 γρ. αλάτι 
  • 1 κύβο Μαγιά νωπή (42 γρ.)
  • 500 - 550 γρ. νερό χλιαρό 

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί για 20' στην κουζινομηχανή, αρτοπαρασκευαστη ή οπου αλλού θέλετε.
  2. Στη συνέχεια αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10'.
  3. Φτιάχνετε τα ψωμάκια και τα τοποθετείτε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 60-70'.
  4. Ψήνετε στον αέρα στους 240 C για 15-20'.

Λίγα μυστικά ακόμα

'Ενα ευχαριστω στην κα Μαρία απο το Αγρίνιο που μου έδωσε την συνταγή!!! Εγώ φτιάχνω πάρα πολλες ποσοτητες, έχω πάρει και έναν σακουλοποιό τροφίμων και τα βάζω στην κατάψυξη και διατηρούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

manos papadakis

manos papadakis
Κάποιες μέρες στη θάλασσα είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Μια τέτοια ήταν και αυτή στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλές φορές ζούμε στιγμές που αξίζουν περισσότερο από το μεγαλύτερο τρόπαιο, όταν συνδυάζονται, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συναίσθημα που νιωθει... (Το βίντεο υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με πρόβλημα ακοής καθώς και αγγλικούς)

GOOGLE

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

GOOGLE