- Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. γάλα χλιαρό
- 15 γρ. αλάτι
- 1 κύβο Μαγιά νωπή (42 γρ.)
- 500 - 550 γρ. νερό χλιαρό
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί για 20' στην κουζινομηχανή, αρτοπαρασκευαστη ή οπου αλλού θέλετε.
- Στη συνέχεια αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10'.
- Φτιάχνετε τα ψωμάκια και τα τοποθετείτε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 60-70'.
- Ψήνετε στον αέρα στους 240 C για 15-20'.
Λίγα μυστικά ακόμα
'Ενα ευχαριστω στην κα Μαρία απο το Αγρίνιο που μου έδωσε την συνταγή!!! Εγώ φτιάχνω πάρα πολλες ποσοτητες, έχω πάρει και έναν σακουλοποιό τροφίμων και τα βάζω στην κατάψυξη και διατηρούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου