ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Το κλασσικό και απλό λεμονάτο κοτόπουλο φούρνου με ρίγανη



Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
5-6 πατάτες
1 μεγάλο λεμόνι
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 φλ.ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νέρο
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι
άσπρο πιπέρι 


1) Bάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί.

2) Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά αλλά χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να γεμίσει το ταψί μας.

3) Σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι με τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά.Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογένες, προσθέτουμε στο σέικερ μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο.
4)Περιχύνουμε αυτό το μείγμα πάνω απο το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού.Δέν ανακατεύουμε τα υλικά μας μέσα στο ταψί.

5) Κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και βάζουμε τα κομμάτια στις τέσσερις γωνίες του ταψιού.

6) Αλατοπιπερόνουμε το φαγητό μας και βάζουμε και το τριμμένο σκόρδο και τη ρίγανη.

7) Τέλος χύνουμε το ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού.
8) Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 με 200 C για περίπου μία ώρα.Τα τελευταία 2-3 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο grill ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: