Συστατικά
- 1 κιλό φύλλα μπακλαβά ή κανταϊφι, όχι παγωμένα,
- 1 ½ φλ. φυτικό βούτυρο,
Για τη γέμιση
- 1 φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα,
- 1 φλ. κάσιους,
- ½ φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα,
- ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα,
- 2 κουταλιές κανέλα,
- ½ φλ. ζάχαρη,
- 1-2 κουταλιές σταγόνες ροδόσταγμα,
Για το σιρόπι
- 3 φλ. ζάχαρη,
- 3 φλ. νερό,
- ½ λεμόνι ο χυμός,
- 2-3 ξυλάκια κανέλα,
- 4-5 καρφάκια γαρίφαλο.
Βήματα
- Βήμα 1Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
- Βήμα 2Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά.
- Βήμα 3Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.
- Βήμα 4Σε ένα μπολ, ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά τους ξηρούς καρπούς ή να κάνετε δικούς σας συνδυασμούς).
- Βήμα 5Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
- Βήμα 6Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 7Παίρνετε ένα φύλλο, το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας και το αλείφετε με το βούτυρο.
- Βήμα 8Ακολούθως, διπλώνετε το φύλλο και σχηματίζεται ένα τρίγωνο.
- Βήμα 9Μετά το ξαναδιπλώνετε και σχηματίζεται μια λωρίδα 3εκ.
- Βήμα 10Την τυλίγετε γύρω – γύρω από τα δυο σας δάχτυλα (τον δείκτη και το μεσαίο) μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ποτηράκι.
- Βήμα 11Στερεώνετε τη μια άκρη του φύλλου στη βάση και την άλλη από πάνω.
- Βήμα 12Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βήμα 13Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε στο καθένα 1 -2 κουταλιές από τη γέμιση.
- Βήμα 14Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Βήμα 15Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κάθε μπακλαβαδάκι 3-4 κουταλιές κρύο σιρόπι.
Μήνυμα από την ομάδα του 3w ... Βασιζόμαστε στη διαφήμιση, προκειμένου να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο! Κάνοντας κλικ οπουδήποτε σε αυτήν τη σελίδα η κάνοντας μια κοινοποίηση μας βοηθάτε να συνεχίσουμε το έργο μας ...... Ευχαριστούμε !! .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου