ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

ΧΙΟΝΙΑ, ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Χαμηλές πιέσεις καθώς θα κατέρχονται από την Σιβηρία και την βόρεια Ευρώπη προς τα νοτιότερα τμήματα της Ευρώπης συναντώντας θερμότερες αέριες μάζες αλλά και ισχυρό αντικυκλώνα στην κεντρική και δυτική Ευρώπη θα δημιουργήσουν ισχυρή κακοκαιρία πάνω από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΟΧΩΝ

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την Ελλάδα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με παγωνιά, πολλές καταιγίδες και βροχές αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ορεινά ίσως και ημιορεινά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας ακόμα και πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο.

Όλα δείχνουν πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δηλαδή τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ο καιρός θα επιδεινωθεί με ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ και ο Νοέμβριος θα μπει με πολλές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.



Χιόνια θα δεχτούν μόνο ορεινά και πιθανότατα βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων του Greek-Weather.Org και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 700-800 περίπου μέτρα υψόμετρο, τοπικά ίσως και χαμηλότερα ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά με τους βοριάδες να ενισχύονται σημαντικά σε όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική θα είναι η μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες επιτέλους και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου είχαν να δουν αξιόλογες βροχές εδώ και ένα 6μηνο περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: