Αρχική Showbiz Facebook Αγροτικά Κρήτη Ελλάδα Κόσμος Παράξενα Τεχνολογία

Καλιτσούνια ανεβατά ...

Υλικά για τη ζύμη
  1/2 φλ. βούτυρο
  1/2 φλ. λάδι
  1 φλ. γάλα
  1 φλ. ζάχαρη
  3 αυγά
  1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  1 φλιτζανάκι κονιάκ
  1 μπέικιν
  3 βανίλιες
  70 γραμμ. φρέσκια μαγιά
   1 κιλό αλεύρι
Υλικά  τη γέμιση
1/2 κιλό μυζήθρα
λίγη ζάχαρη
Υλικά για την επικάλυψη
αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση 
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι, μετά ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, αυγά, κονιάκ και την μαγιά με το νερό (την έχουμε διαλύσει καλά μέσα στο νερό) και τέλος το αλεύρι αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τις βανίλιες και το μπέικιν.
  • Τ’ αφήνουμε να φουσκώσει καλά η ζύμη 2 έως 3 ώρες.
  • Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε και βάζουμε λίγη μυζήθρα και την κλείνουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
  • Τα βάζουμε στο ταψί και αφού γεμίσουμε ένα ταψί τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

manos papadakis

manos papadakis
Κάποιες μέρες στη θάλασσα είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Μια τέτοια ήταν και αυτή στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλές φορές ζούμε στιγμές που αξίζουν περισσότερο από το μεγαλύτερο τρόπαιο, όταν συνδυάζονται, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συναίσθημα που νιωθει... (Το βίντεο υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με πρόβλημα ακοής καθώς και αγγλικούς)

GOOGLE

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE