ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Αύριο οι αγρότες στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο !!!



Δυναμώνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους αγρότες της Κρήτης να προχωρούν σε μπλόκα, αποκλεισμούς και καταλήψεις προκειμένου να ματαιωθούν τα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 
Μάλιστα, αύριο  οι αγρότες προχωρούν στον επ' αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο το οποίο ήταν από σήμερα υπό κατάληψη λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Παράλληλα αύριο ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου πρόκειται να συζητήσουν  τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και το πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενόψει του ασφαλιστικού και του φορολογικού των αγροτών.
Σημειώνεται πως σήμερα οι αγρότες του Λασιθίου παρατάχθηκαν από νωρίς το μεσημέρι  στην είσοδο του Οροπεδίου προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό παρά το κρύο και τα χιόνια.
Οι αγρότες με αγροτικά μηχανηματα έδειξαν την αντιδραση τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ωθεί τον κλάδο τους σε αφανισμό. Στο σημείο ήταν και ο δήμαρχος κ. Στεφανάκης.
Οι αγρότες του Λασιθίου συντονίζονται με τις κινητοποιήσεις του κλάδου που αναμένεται να λάβουν χώρα σε όλη την Κρήτη με αποκορύφωμα το παγκρήτιο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.


Κορύφωση το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο 

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση στο Ηράκλειο, οι αγρότες από κάθε νομό θα προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε κινητοποιήσεις τοπικά, με κορύφωση το παγκρήτιο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί πανελλαδικά.  Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση ενός 9μελούς συντονιστικού οργάνου, που αποτελείται από 3 εκπροσώπους από το Ν. Ηρακλείου και από 2 για Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι. Το συντονιστικό αυτό όργανο θα αναλάβει και τις επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών τάξεων που αντιδρούν επίσης στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. 

Ρέθυμνο - Χανιά
Την Τετάρτη αγρότες από το Ρέθυμνο αναμένεται να κλείσουν τον κόμβο του ΒΟΑΚ στο Ατσιπόπουλο ενώ στα Χανιά την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα αγροτικά οχήματά τους σε σημείο, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, όπου και θα παραμείνουν στήνοντας μπλόκο.
«Καλούμε εργαζόμενους, αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις, ώστε και από την Κρήτη να στείλουμε το μήνυμα αντίθεσης στα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «εάν τα μέτρα περάσουν θα σημάνουν και την καταστροφή του αγροτικού χώρου». Επίσης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μανούσος Σταυριανουδάκης, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας κι εκείνος ότι «τα προβλήματα είναι, ήδη, σοβαρά, εάν περάσουν και τα μέτρα οδηγούμαστε σε καταστροφή».