Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σας

Booking.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αύριο οι αγρότες στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο !!!Δυναμώνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους αγρότες της Κρήτης να προχωρούν σε μπλόκα, αποκλεισμούς και καταλήψεις προκειμένου να ματαιωθούν τα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 
Μάλιστα, αύριο  οι αγρότες προχωρούν στον επ' αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο το οποίο ήταν από σήμερα υπό κατάληψη λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Παράλληλα αύριο ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου πρόκειται να συζητήσουν  τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και το πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενόψει του ασφαλιστικού και του φορολογικού των αγροτών.
Σημειώνεται πως σήμερα οι αγρότες του Λασιθίου παρατάχθηκαν από νωρίς το μεσημέρι  στην είσοδο του Οροπεδίου προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό παρά το κρύο και τα χιόνια.
Οι αγρότες με αγροτικά μηχανηματα έδειξαν την αντιδραση τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ωθεί τον κλάδο τους σε αφανισμό. Στο σημείο ήταν και ο δήμαρχος κ. Στεφανάκης.
Οι αγρότες του Λασιθίου συντονίζονται με τις κινητοποιήσεις του κλάδου που αναμένεται να λάβουν χώρα σε όλη την Κρήτη με αποκορύφωμα το παγκρήτιο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.


Κορύφωση το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο 

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση στο Ηράκλειο, οι αγρότες από κάθε νομό θα προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε κινητοποιήσεις τοπικά, με κορύφωση το παγκρήτιο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί πανελλαδικά.  Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση ενός 9μελούς συντονιστικού οργάνου, που αποτελείται από 3 εκπροσώπους από το Ν. Ηρακλείου και από 2 για Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι. Το συντονιστικό αυτό όργανο θα αναλάβει και τις επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών τάξεων που αντιδρούν επίσης στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. 

Ρέθυμνο - Χανιά
Την Τετάρτη αγρότες από το Ρέθυμνο αναμένεται να κλείσουν τον κόμβο του ΒΟΑΚ στο Ατσιπόπουλο ενώ στα Χανιά την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα αγροτικά οχήματά τους σε σημείο, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, όπου και θα παραμείνουν στήνοντας μπλόκο.
«Καλούμε εργαζόμενους, αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις, ώστε και από την Κρήτη να στείλουμε το μήνυμα αντίθεσης στα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «εάν τα μέτρα περάσουν θα σημάνουν και την καταστροφή του αγροτικού χώρου». Επίσης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μανούσος Σταυριανουδάκης, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας κι εκείνος ότι «τα προβλήματα είναι, ήδη, σοβαρά, εάν περάσουν και τα μέτρα οδηγούμαστε σε καταστροφή».

.

10 Δημοφιλείς αναρτήσεις

BANER

Σύνταγμα σε pdf Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των

Σύνταγμα σε pdf  Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄Αναθεωρητικής Βουλής των
Τον Ιούλιο του 1974 απεκατεστάθη η Δημοκρατία στην Ελλάδα ύστερα από μία επτάχρονη δικτατο- ρία η οποία είχε στερήσει από τους Έλληνες πολί- τες τα ατομικά τους δικαιώματα, είχε ανακόψει τη γενικότερη δημιουργική εξέλιξη της χώρας σε όλους τους τομείς και την είχε απομακρύνει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Τον Οκτώβριο του 1974 οι πολίτες με τη δημο- κρατική τους ψήφο εξέλεξαν την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή η οποία, εκτός των άλλων, είχε και ως στόχο να ψηφίσει ένα Σύνταγμα το οποίο θα κατοχύρωνε τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και την οργάνωση του κράτους. Η μεγάλη προσωπικότητα εκείνης της εποχής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλησε μέσα από δημοψήφισμα να λύσει κατ’ αρχήν το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματος. Οι πολίτες επέλεξαν την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με μεγάλη πλειοψηφία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέθεσε στον Κ. Τσάτσο και στον Κ. Παπακωνσταντίνου να συντάξουν ένα Σύνταγμα που να διαπνέεται από τις αρχές του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και κυρίως του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών του δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή το 1975 και σταδιακώς συγκέντρωσε, κατά την εφαρμογή του, την ευρύτερη δυνατή αποδοχή εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έντεκα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1986, υπήρξε περιορισμένη αναθεώρηση η οποία αφο- ρούσε, κυρίως, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας τις οποίες και περιόρισε.Την άνοιξη του 2001 ψηφίστηκε μια νέα πιο εκτε- ταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος μέσα σε ένα πιο συναινετικό κλίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναθεώρηση έγινε αποδεκτή στη μεγάλη πλειοψη- φία των περιπτώσεων από τα 4/5 του συνόλου των βουλευτών. Το Σύνταγμα του 1975 αναθεωρήθηκε για τρίτη φορά το 2008 σε περιορισμένο αριθμό διατάξεών του διότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλησε να συμβάλλει σε ευρύτερη αναθεώρηση και απεχώρησε. Το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία ευελπιστώ ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και δημι- ουργικός διάλογος ο οποίος θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Συνταγματικών διατάξεων για να χτίσουμε την Ελλάδα του 2020.