Αρχική Showbiz Facebook Αγροτικά Κρήτη Ελλάδα Κόσμος Παράξενα Τεχνολογία

temu

temu
100€ πακέτο κουπονιών

«Βόμβα» χρέους 567 δισ. - Το σύνδρομο του Σίσυφου στην οικονομία - Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Ημερησίας του Σαββάτου»


«Βόμβα» χρέους 567 δισ. - Το σύνδρομο του Σίσυφου στην οικονομία - Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Ημερησίας του Σαββάτου»

Με τίτλο «Βόμβα» χρέους 567 δισ. ευρώ κυκλοφορεί η «Ημερησία του Σαββάτου». Στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ καταγράφεται το σκηνικό κραχ στην οικονομία καθώς το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Νέα σύννεφα προκαλεί και η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων με αφορμή το ασφαλιστικό.
Επίσης, στην «ΗτΣ» αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις μειώσεις στις συντάξεις. Η πρόταση – σοκ των δανειστών για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Πόσα χρήματα θα παίρνουν όσοι ασφαλισμένοι βγουν σε σύνταξη μέχρι το... 2060.
Ακόμη ενδιαφέροντα ρεπορτάζ:
  • Φορολογική «λαιμητόμος» 2,2 δισ. ευρώ. Ποιοι θα πληρώσουν τους έξτρα φόρους για το 2016
  • Εκκληση των επιχειρηματιών για ενίσχυση της ρευστότητας μέσω δανειοδότησης υγειών επιχειρήσεων
  • Παρέμβαση μέσω της «ΗτΣ» από οκτώ κορυφαία στελέχη της ΝΔ για τις εξελίξεις στο κόμμα. Τι φοβούνται και τι προτείνουν για να αποφευχθεί η διάσπαση. Γράφουν οι: Ολγα Κεφαλογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδης, Μαξ. Χαρακόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου, Βασ. Οικονόμου, Μ. Βαρβιτσιώτης και Κ. Μαρκόπουλος
  • Το άγνωστο παρασκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Πώς οι σχέσεις οργής μετατράπηκαν σε ειλικρινή διάλογο. Τι ειπώθηκε στο γεύμα στην ΤτΕ.
  • Το «παιχνίδι με τη φωτιά» της Ρωσίας με την Τουρκία και οι... προαιώνιες σχέσεις οργής των δύο χωρών.
  • Ισλαμικό κράτος Α.Ε. Οι μπίζνες των τζιχαντιστών, ποιοι του βοηθούν και πώς βρίσκουν δισεκατομμύρια για να εξοπλίζονται
  • Φόβοι για έξαρση της κοινωνικής βίας και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Συναγερμός στην Αστυνομία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ
Η μεγάλη προσφορά
Και μαζί, δωρεάν με την «ΗτΣ», ένα ακόμη αριστούργημα του μεγάλου Ελληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Μαζί με την εφημερίδα προσφέρεται η «Ασκητική».
Το φιλοσοφικό αριστούργημα που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό
Ο Καζαντζάκης ξεκίνησε το 1922 την «Ασκητική» στη Βιέννη. Γράφει στην πρώτη σύζυγό του Γαλάτεια Καζαντζάκη στις 9 Αυγούστου: «Βιάζομαι να τυπώσω ό,τι έχω γράψει ως τώρα για να μπορώ να δοθώ όλος σ’ ένα νέο έργο, καθαρά θεολογικό μου. Εχω ήδη διαγράψει το σκελετό του και θα ‘ναι πολύ δύσκολο» (Επιστολές προς τη Γαλάτεια, Δίφρος, Αθήνα 1958).
Το έργο θα το τελειώσει στο τέλος Μαρτίου του 1923 στο Βερολίνο. Αλλά θα το διορθώνει και θα το ξαναγράφει για μια ζωή. Ενα κομμάτι της θα γραφτεί στη Ρωσία:
«Εχω αποφασίσει να φύγω στη Ρουσία. Δεν ξέρω πότε. Πρέπει να ετοιμαστώ. Τώρα μαθαίνω ρούσικα, και αυτές τις μέρες θα πάω σ’ ένα τεχνίτη, εδώ, που έχει μαγαζί, να μάθω μια τέχνη - μαραγκός. Ετσι θα δουλεύω στη Ρουσία τρεις ώρες τη μέρα και θα γυρίζω τα χωριά. Εκεί θα δοκιμάσω το Λόγο που φέρνω» [Επιστολές προς Γαλάτεια, γράμμα της 22ας Νοεμβρίου του 1923]. Θα επανέλθει αρκετές φορές στο ίδιο θέμα, μέσα από τις επιστολές του πάντα: «Γράφω τώρα την -Ασκητική-, ένα βιβλίο mystique, όπου διαγράφω τη μέθοδο ν’ ανεβεί η ψυχή από κύκλο σε κύκλο ωσότου φτάσει στην ανώτατη Επαφή. Είναι πέντε κύκλοι: Εγώ, ανθρωπότητα, Γης, Σύμπαντο, Θεός. Πώς ν’ ανεβούμε όλα τούτα τα σκαλοπάτια κι όταν φτάσομε στο ανώτατο να ζήσουμε όλους τους προηγούμενους κύκλους. Το γράφω επίτηδες χωρίς ποίηση, με στεγνή, επιτακτική φόρμα».
Δύσκολες συνθήκες
Οι συνθήκες απίστευτα δύσκολες: «Εδώ εργάζομαι πάλι σαν απελπισμένος. Ξυπνάω ξημερώματα και τώρα που δε ζεσταίνεται το δωμάτιο μένω στο κρεβάτι και δουλεύω. Γράφω, όπως Σου έγραψα, την -Ασκητική-. Δεν ξέρω αν θα σου αρέσει. Είναι γραμμένο ολιγόλογα, σαν ανάβαση επίπονη από κύκλο σε κύκλο» (Επιστολή και πάλι στη Γαλάτεια, στις 20 Ιανουαρίου 1923).
«Σημειωτέον ότι μόνο δυο μέρες την εβδομάδα θέρμαινε το δωμάτιό του, λόγω έλλειψης κάρβουνου, και το κρύο ήταν φοβερό. Αλλά και γενικότερα και αργότερα δεν ήταν ασύνηθες για τον Καζαντζάκη να γράφει φορώντας γάντια, λόγω ψύχους», επισημαίνει ο δρ Πάτροκλος Σταύρου στο εξαιρετικό επίμετρο του βιβλίου.
«Για πέντε χρόνια μετά την οριστικοποίηση της πρώτης γραφής της «Ασκητικής», περιφέρει μαζί του τα χειρόγραφα, αλλά και διακατέχεται από αδημονία να την δει τυπωμένη, με την προοπτική διορθώσεων στο μέλλον, όπως συνήθιζε, αφού ακόμα και σε κυκλοφορούντα βιβλία του έκανε ιδιόχειρες διορθώσεις», γράφει ο δρ Πάτροκλος Σταύρου. Η «Ασκητική» δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 1927 στο περιοδικό «Αναγέννηση» του Δημήτρη Γλυνού, κι η έκδοσή της προκάλεσε μεγάλο σάλο. Ο Καζαντζάκης έκανε και νέες διορθώσεις της «Ασκητικής» (π.χ. το 1938, αλλά και αργότερα). Το 1944 τη διόρθωσε για άλλη μια φορά και έτσι έγινε η δεύτερη έκδοσή της, τον Δεκέμβριο του 1945. Το βιβλίο μεταφράσθηκε και εκδόθηκε σε πολλές ξένες γλώσσες και χώρες και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Καζαντζάκη διεθνώς. Το 1930 ο Στέφαν Τσβάιχ θα γράψει στον Νίκο Καζαντζάκη ότι η «Ασκητική» ανήκει σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

manos papadakis

manos papadakis
Κάποιες μέρες στη θάλασσα είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Μια τέτοια ήταν και αυτή στο βίντεο που ακολουθεί. Πολλές φορές ζούμε στιγμές που αξίζουν περισσότερο από το μεγαλύτερο τρόπαιο, όταν συνδυάζονται, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συναίσθημα που νιωθει... (Το βίντεο υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με πρόβλημα ακοής καθώς και αγγλικούς)

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE

GOOGLE