ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Facebook ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛ

Ελλάδα οικονομία: Η Μέρκελ αποκλείει περισσότερο ελάφρυνση του χρέους




Άνγκελα Μέρκελ επιμένει ότι εξακολουθεί να θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη
Συνέχεια ανάγνωση τα κύρια ιστορία
Ελλάδα εκλογές

Πέντε πράγματα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Προκλήσεις για Τσίπρας
Γερμανοί υπολογίζουν το κόστος
Οι Έλληνες είναι δύσπιστοι όσον αφορά το μέλλον
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε την ακύρωση κάθε του χρέους στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι τράπεζες και οι πιστωτές έχουν ήδη κάνει σημαντικές περικοπές.

Αλλά η κα Merkel είπε στην εφημερίδα Die Welt ότι ακόμα ήθελε Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου με την υπόσχεση να έχουν το ήμισυ του χρέους διαγράφηκε.

Νέος υπουργός Οικονομικών της αρνήθηκε να συνεργαστεί με την "τρόικα" των παγκόσμιων θεσμών εποπτεία του ελληνικού χρέους.

Η τρόικα - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - είχαν συμφωνήσει € 240bn (£ 179bn? $ 270δις) διάσωσης με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει ήδη αρχίσει να κυλήσει πίσω τα μέτρα λιτότητας οι πιστωτές ζητούσαν ως μέρος της συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, του Ευρωπαίου Επιτρόπου οικονομικών και χρηματοπιστωτικών υποθέσεων Pierre Moscovici δήλωσε Hardtalk του BBC ότι η Ελλάδα έπρεπε να τιμήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της, αν και είπε ότι ήθελε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Εκβιασμός»
Μέρκελ δήλωσε στην Hamburger Abendblatt: «Δεν σχεδιάζω φρέσκο διαγραφή του χρέους."

Είπε: «Υπήρξε ήδη εθελοντική διαγραφή του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, οι τράπεζες έχουν ήδη μείωσε δισεκατομμύρια από το χρέος στην Ελλάδα."

Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα χρέος της 315bn € - περίπου 175% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - παρά τις κάποιες πιστωτές γράφοντας τα χρέη σε μια επαναδιαπραγμάτευση το 2012.

γραμμή
Ελληνική οικονομία σε αριθμούς
Μέσος μισθός είναι 600 € (£ 450: 690 δολάρια) το μήνα
Η ανεργία είναι στο 25%, με την ανεργία των νέων σχεδόν το 50%
Οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% από την αρχή της κρίσης της ευρωζώνης
Το χρέος της χώρας είναι 175% του ΑΕΠ
Borrowed 240bn € (£ 188bn) από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ
γραμμή
Μέρκελ επέμενε ότι δεν ήθελε την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Είπε: «Ο στόχος της πολιτικής μας ήταν και είναι ότι η Ελλάδα παραμένει μόνιμα μέρος της κοινότητας του ευρώ η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, καθώς και με άλλες χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση, αν αυτές οι χώρες πραγματοποιούν μεταρρυθμίσεις και το κόστος. -saving μέτρα. "

Την Παρασκευή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Ελλάδα για διαπραγμάτευση τακτική της σχετικά με τη διαγραφή του χρέους.

"Δεν υπάρχει καμία υποστηρίζοντας με μας για αυτό, και τι περισσότερο θα είναι δύσκολο να εκβιασμό», είπε.


Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης την Παρασκευή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την τρόικα, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερο να μιλήσετε με μεμονωμένες οργανώσεις και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μετάβαση media player playerMedia βοήθεια
Από αναπαραγωγής πολυμέσων. Πιέστε Enter για να επιστρέψετε ή καρτέλα για να συνεχίσετε.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε και προσπαθούν να επιβάλουν μια ανεφάρμοστη πρόγραμμα"
Έχει μετατεθεί έως το Σάββατο προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Sapin.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε και την επέκταση, που προσπαθεί να επιβάλει μια ανεφάρμοστη πρόγραμμα το οποίο για πέντε χρόνια τώρα αρνείται επίμονα να παράγει απτά οφέλη," ο κ Βαρουφάκης είπε το Newsnight του BBC.

"Η ασθένεια που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόβλημα της αφερεγγυότητας για πέντε χρόνια έχει αντιμετωπιστεί ως ένα πρόβλημα της ρευστότητας».

Τρέχον πρόγραμμα στην Ελλάδα των δανείων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Ένα τελικό σχέδιο διάσωσης δόση των € 7,2 δις έχει ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Νέα ελληνική μμ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί Κύπρος, η Ιταλία και η Γαλλία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Γερμανία ακόμα.

Ο κ Moscovici δήλωσε στο BBC εν τω μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να σεβαστεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις.

Μετάβαση media player playerMedia βοήθεια
Από αναπαραγωγής πολυμέσων. Πιέστε Enter για να επιστρέψετε ή καρτέλα για να συνεχίσετε.
Pierre Moscovici: τόπος στην Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη
Αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη, το ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην ευρωζώνη.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ ότι δεν υπάρχει« Grexit ». Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Η πλήρης συνέντευξη με τον κ Moscovici μπορεί να δει κανείς στο BBC World News Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 0430, 0930, 1630 και 2130 GMT.