Τι χρειαζόμαστε:
- 800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
- 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 675 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
- 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες.
- Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
- Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια.
- Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου